Næstformand til politikere: Tag ordentligt fat om problemerne - luk skoler


Næstformand til politikere: Tag ordentligt fat om problemerne - luk skoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Søren Blach, næstformand, skolebestyrelsen, Auning Skole, Dalsgaardvej 1, Auning
Billede
Debat. 

Læserbrev: "Budgetproblemer på børne- og ungdomsudvalgets område og forslag til løsninger". Sådan lyder overskriften til et vigtigt punkt til kommende kommunalbestyrelsesmøde.

Kort fortalt: Ny sparerunde på vej.

Vi finder det ansvarligt, at politikerne nu tager økonomien seriøst - men hvilket ynkeligt og inkompetent budgetforløb. Hele efteråret 2018 har man arbejdet med at få et stramt og trimmet budget lagt for 2019. Fire måneder inde i budgetperioden kan kommunen så konstatere, at der i indeværende budgetår skal spares yderligere summer for at få pengene til at passe. Dårlig styring og udtryk for, at politikkerne ikke tør tage de vigtige beslutninger om blandt andet de helt nødvendige skolelukninger.

I 2019 har vi 16 færre lærere end i 2018 på Auning Skole. Med de yderligere besparelser, der er i vente, er det vigtigt for os at fortælle forældre og elever på Auning Skole, hvad konsekvenserne af yderligere besparelser bliver. Når der ikke længere er råd til vikarer, vil de ældste elever opleve at blive sendt hjem fra skole de dage, hvor der ikke er personale nok. Det er da helt uanstændigt at være nødt til at sende elever hjem uden undervisning.

Ressourcerne til inklusion og hjælp til svage elever bliver også reduceret. Denne gruppe af børn kan vi simpelthen ikke tillade os at "glemme" og lade som om, at det nok går alligevel. Det er kendt, at vi længe har haft huller i taget på Auning Skole. Det ser nu ud til, at Norddjurs Kommune har indvilget i at få udbedret fejlene på taget. Til gengæld har vi så ikke længere ressourcer til at bemande skolen med det fornødne antal af dygtige og engagerede lærere.

Kære politikere, I lukker Auning Skole. I kvæler skolen med en absurd udsultningsstrategi.

Vi finder det nødvendigt at påpege, at der er børn, personale og forældre i den anden ende af jeres beslutninger. Jeres beslutninger kan have store konsekvenser for det enkelte barns skoletid og dermed det afsæt, I sender børnene videre ud i livet med. Læreres og forældres motivation og opbakning til jeres projekt forsvinder. Vi er ikke i tvivl om, at I nok skal få budgetter og besparelserne til at passe i modeller og regneark - men vi holder jer op på, at der leveres en god skole med de nødvendige ressourcer. I lykkes p.t. ikke med opgaven.

Forvaltningen i Norddjurs Kommune har fremsat en del forslag til besparelser, herunder "... ligesom det vil være muligt at lukke en eller to folkeskoler ...". Vi kritiserer direkte måden, som I politikere arbejder på. I tør ikke tage fat om nældens rod og få tilrettet driften af skoleområdet og derunder tale om skolelukninger. I stedet laver I lappeløsninger og akutte besparelser. Vi finder det ansvarligt at drive nogle færre skoler godt i stedet for at drive flere skoler på en uacceptabel facon. Få nu de svære beslutninger på bordet og træf de nødvendige valg.

Næstformand til politikere: Tag ordentligt fat om problemerne - luk skoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce