Nu igen: Byrådet vil lukke Mødrehjælpens arbejde


Nu igen: Byrådet vil lukke Mødrehjælpens arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Margrete Skov, Mariagervej 49, 2. sal, Randers NV
Mathias Fredslund Hansen/Ritzau Scanpix
Debat. 

Læserbrev: Nu sker det så igen: Byrådet i Randers vil lukke Mødrehjælpens arbejde i huset på Dronningborg Boulevard.

For 10 år siden var jeg som formand for Mødrehjælpens lokalforening involveret i den samme kamp for at overbevise politikerne om, hvilket unikt projekt de var i gang med at afvikle, hvis de ikke ville/kunne bevilge løn til en medarbejder. Dengang 300.000 kroner - nu 10 år efter er det så 350.000 kroner.

I de 10 år, der er gået, har det vist sin store værdi, at man besindede sig.

Hvert år kommer mellem 30 og 40 unge mødre igennem et enestående forløb, hvor de klædes på til at være mor med alt det praktiske og tilknytningsmæssige, det kræver. Som sundhedsplejerske Kirsten Kjærgaard så rammende formulerer det i artiklen 27. januar her i avisen: "Jeg har oplevet mødre vokse og blive bedre til at indgå i dialog med deres eget barn".

Hun gør opmærksom på, at Mødrehjælpens Hus kan noget, som det etablerede system ikke kan - lukke op for en fortrolighed, der gør det muligt at sætte ind med hjælpen på det rigtige tidspunkt og på den rigtige måde. Mange unge mødre er blevet hjulpet i gang med uddannelse og arbejde, der er skabt uvurderlige netværksgrupper, og børn har kunnet vokse op i tryggere hjem.

Hvis man som politiker virkelig ønsker at investere i forebyggelse - som i sidste ende sparer kommunen for mange penge - så er det en meget dårlig idé at lukke et projekt, der netop har bevist sin værdi inden for det område.

Der kan ikke sættes en finger på fagligheden i det arbejde, der udføres i huset. Det ville Mødrehjælpen som organisation ikke tillade. Derfor kan arbejdet heller ikke udføres udelukkende af frivillige. De frivillige kræfter er en uvurderlig støtte i al Mødrehjælpens arbejde, men det kan ikke erstatte det faglige arbejde, som i samarbejdet med sundhedsplejersker og socialrådgivere er det bedste grundlag for husets beståen.

Som det også fremgik i lederartiklen 27. januar, så er 350.000 kroner et lille beløb i forhold til, hvad det vil koste kommunen fremadrettet, hvis de unge mødre og deres børn ikke får den rette hjælp. En kortsigtet løsning med store konsekvenser på lang sigt. Så kære politikere i Randers Kommune - besind jer endnu en gang.

Nu igen: Byrådet vil lukke Mødrehjælpens arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce