Ny østlig forbindelse over Randers Fjord


Ny østlig forbindelse over Randers Fjord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

Læserbrev:Intet andet sted uden for Storkøbenhavn er der et mere oplagt sted at investere i infrastruktur end i en ny østlig forbindelse over Randers Fjord.

Så kontant lyder meldingen fra det københavnske analyseinstitut Kraka, der har analyseret 70 af de største projekter indenfor infrastruktur, der for tiden er i spil om bevilling, nogle er sat i gang, andre ikke. Østforbindelsen hører desværre til sidstnævnte

Østforbindelsen, også benævnt Tjærbylinjen, er nu ellers i fint selskab med blandt andet Femern-forbindelsen, ny Lillebæltsbro, ny bro over Limfjorden, Kattegat-forbindelsen og massive investeringer i tognettet.

Uanset det fine selskab er østforbindelsen det projekt, der giver den største samfundsrente, når man medregner alle faktorer. Samtidig også det mindste projekt i kroner og øre.

Med andre ord er østforbindelsen det projekt, som det bedst kan betale sig for staten at investere i.

Det har vi andre nu nok vidst i rigtig mange år, men det er trods alt særdeles nyt, at selv et københavnsk analyseinstitut har fået øje på, hvor vigtig en østlig forbindelse er for Randers og klyngen af småbyer.

Så kunne man spørge, hvorfor i himlens navn sætter man så ikke bare projektet i gang?

Et oplagt projekt, der ville binde kommunen og de mindre byer sammen på tværs af fjorden, give øget fremkommelighed, større bosætning, vækst og dermed bedre skattegrundlag for stat og kommune.

Svaret er ganske enkelt: Fordi der er for få lokalt bosiddende østjyder i Folketinget, og fordi der er for mange gæstepolitikere i Østjylland, - såmænd mest koncentreret i de 21 dage før et valg.

Hvis der var flere valgte østjyder, ville de have en større stemme i Folketinget. Dermed formentlig være afgørende i bestræbelserne på at få placeret østforbindelsen i den nye infrastrukturplan, der er på trapperne.

Husk lige det, når der engang skal sættes et kryds.

Ny østlig forbindelse over Randers Fjord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce