Omfartsvej syd om Mariager


Omfartsvej syd om Mariager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

Læserbrev: P.t. har dagspressen fokus på omfartsvejen syd om Mariager, men der skrives knap så meget om den positive betydning, vejen vil kunne få for den østlige del af Mariagerfjord Kommune. Hadsund-området, der er lukket inde i et vejnet med 50-60 km hastighedsbegrænsning til alle side. Dette betyder højere transportomkostninger for virksomhederne i Hadsund-området end for virksomheder tæt ved motorvejen.

For at udligne nogle af de ekstra transportomkostninger, der er forbundet med at drive virksomhed i Hadsund-området, vil etablering af en omfartsvej syd om Mariager være et skridt i den rigtige retning. Det vil selvfølgelig være optimalt, om omfartsvejen i samme arbejdsgang videreføres helt frem til motorvejsrundkørslen Hobro Syd.

Ved etablering af omfartsvejen undgår Mariager tillige de cirka 1000-1100 last-/varebiler tværs gennem byen hver uge og ikke mindst den støj og forurening, der er forbundet hermed. Borgere i Mariager by har udtrykt et ønske om bedre sammenhæng mellem by og havn, hvilket der er mulighed for med den tunge trafik ude af byen.

For Hadsund-området er omfartsvejen det første trin for en nemmere og hurtigere adgang til motorvejen. Vi mindsker samtidig risikoen for, at virksomheder flytter væk, eller at nye virksomheder fravælger Hadsund-området alene med begrundelse i tilkørselsforholdene.

Vil vi erhvervsmæssig udvikling i Hadsund-området, er det nødvendigt at tage stilling til, om vi er klar til at investere i forbedringer af vores vejnet - eller skal alt erhverv i Mariagerfjord Kommune fremover placeres langs med motorvej E45?

Ifølge Dansk Industri skaber private virksomheder i Mariagerfjord Kommune cirka 11.200 lokale fuldtidsjob, der sammen med deres medarbejdere skaber skatteindtægter for cirka 3,3 milliarder kroner.

Omfartsvej syd om Mariager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce