Pas på. Utryghed ved salget af fjernvarmenettet i Herning til Verdo i Randers


Pas på. Utryghed ved salget af fjernvarmenettet i Herning til Verdo i Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Knud Egon Poulsen, medlem af Eniigs nuværende og kommende repræsentantskab, Rødtjørnvej 25, Herning
Annelene Petersen/Ritzau Scanpix
Debat. 

Læserbrev: Som medlem af Eniigs nuværende og kommende repræsentantskab er jeg imod, at energiselskabet Eniig vil sælge fjernvarmenettet i Herning til Verdo i Randers. Som bekendt blev det for nylig offentligt kendt, at Verdo har overfaktureret for 440 millioner kroner fra selskabets cirka 13.000 varmekunder i perioden 2000-2014, der nu skal tilbagebetales.

Desuden har Verdo deltaget i en "pengekarrusel", en umoralsk pengemaskine, der har kostet varmekunderne mange millioner kroner. Ved kreative bogføringsmanøvrer har Verdo i perioden 2012 og 2017 skaffet et udbytte på 550 millioner kroner, som moderselskabet efterfølgende har udlånt til fjernvarmeselskabet. Fjernvarmeselskabet har altså ikke fået en krone mere i kassen. Til gængæld har varmeforbrugerne årligt måttet betale cirka 20 millioner kroner i ekstra renter.

Grunden til at jeg på varmeforbrugernes vegne er ekstra opmærksom på ovennævnte transaktioner er, at energiselskabet Eniig ønsker at indgå en byttehandel, der indebærer, at Hernings 19.000 fjernvarmeforbrugere skal overgå til Verdo-varme i Randers. Samtidig med at energiselskabet Verdo sælger elnettet i Randers, Hobro og Hillerød til energiselskabet Eniig.

Nævnte transaktion skal behandles i Randers Kommunes økonomiudvalg 23. april, godkendes af Eniigs repræsentantskab 25. april og til slut godkendes af Randers Kommunes byråd 29. april.

Jeg har i perioden efterlyst information fra Eniig og Verdos ledelse - dog uden held. Jeg vil derfor på Eniigs repræsentantskabs vegne foreslå, at vi udsætter den planlagte transaktion, indtil vi kender konsekvenserne af Verdos umoralske adfærd overfor deres varmeforbrugere og har sikkerhed for, at varmebrugerne i Herning ikke skal være med til at betale Verdos økonomiske fiflerier. Klarhed for hvilket beløb, 235 eller 500 millioner kroner, der skal tilbagebetales varmeforbrugerne i Randers.

Jeg vil også gerne høre, hvordan Eniig allerede i maj 2018 kunne indlede forhandlingerne med Verdo, der allerede på det tidspunkt var blevet afsløret i at have sugerøret i varmeforbrugernes lommer, og fortsætte forhandlingerne, inden man kender resultatet på ankesagen fra Verdo?

En anden uklarhed er, hvordan varmeforbrugerne i Randers og Herning sikres en afgørende indflydelse i et forbrugerejet fjernvarmeselskab. Skal forbrugerrepræsentanterne indsættes i bestyrelsen for varmen eller i selve Verdos hovedbestyrelse? Desuden vil jeg gerne høre, om Eniig synes, at varmeforbrugerne i Herning er blevet informeret tilstrækkeligt, samtidig med at varmeforbrugernes repræsentanter ikke har måttet udtale sig de seneste par uger.

Hvis der ikke bliver givet fornuftige svar på ovennævnte spørgsmål, er jeg forsat imod, at energiselskabet Eniig sælger fjernvarmenettet i Herning til Verdo i Randers.

Pas på. Utryghed ved salget af fjernvarmenettet i Herning til Verdo i Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce