Slap af, politiske analytikere


Slap af, politiske analytikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Marianne Bitsch, Børkopvej 31, Fredericia
Benny F. Nielsen
Debat. 

Kynisme: "Løkke efterlader politisk landskab i chok og vantro."

Jeg tænkte: "Har han kaldt Kim Jong-un for sin ven, eller har han afholdt gangbang-parties?"

Det ville være spændende læsning, men ak nej. Det er bare et forslag om en SV-regering. Undskyld, Thomas Funding. Det er ikke bare dig, men jeg er træt af politiske analytikere, der bruger deres ekspertise til at fortælle os, hvilken strategisk bagtanke politikerne har, når de kommer med et forslag.

"Nogle gange mener politikere rent faktisk det, de siger."

Sådan indleder Thomas Funding sin analyse. Det er ikke fremmende for respekten for demokratiet, og det er foragt for de hundredvis af kandidater, der i disse uger bruger 24 timer i døgnet for demokratiet. Der er kun 179, der bliver valgt, men uden alle de andre var der ikke noget demokrati.

Politik er magt. Det ville være løgn at påstå andet, men der er ingen, der stiller op og bruger så meget tid uden at brænde for sin politik og uden at brænde for Danmark.

Vi har brug for en presse, som oplyser os og klæder os på til selv at vurdere, om der er overensstemmelse mellem det politikerne siger, og det de gør.

Hvis der ikke er grundlag for en socialdemokratisk mindretalsregering, er en SV-regering den bedste løsning. De små partier får alt for meget magt, hvis de er tungen på vægtskålen i en regering med 90 mandater. Et er at sidde bag lukkede døre og kræve en motorvej hjemme i valgkredsen som betingelse for at stemme for regeringsgrundlaget, - hvad enten det indeholder en seniorpensionsordning eller en tidlig tilbagetrækning for nedslidte. Noget ganske andet er åbent i folketingssalen at stemme for et mistillidsvotum og vælte regeringen med risiko for, at den næste statsminister har en anden farve.

Slap af, politiske analytikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce