Thulesen Dahl: Hjælp til pensionister handler om meget mere end 43 kroner


Thulesen Dahl: Hjælp til pensionister handler om meget mere end 43 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

Efteråret er nu over os, og det er lig med finanslovsforhandlinger på Christiansborg.

Traditionen tro har vi en del ønsker med ved forhandlingsbordet, når vi møder regeringen og skal lave en aftale.

Udspillet til finansloven blev fremlagt af regeringen i slutningen af august. Der er mange gode takter i udspillet, men vi mener bestemt også, at der er plads til forbedringer. Udlændingeområdet og uddannelsesområdet er eksempler på steder, hvor vi gerne ser ændringer. Kriminelle udlændinge skal udvises og der skal et loft på antallet af familiesammenføringer. Og så stiller vi spørgsmålet, om ikke sparekravet på landets erhvervsuddannelser bør sløjfes.

I Dansk Folkeparti er vi dog også meget optagede af, at landets pensionister bliver tilgodeset. Ved vores sommergruppemøde i starten af august fremlagde vi bl.a et udspil,, som blandt andet Ældresagen i årevis har efterspurgt. Et udspil som stopper den gradvise udhuling af pensionen til folke- og førtidspensionister.

Som det er i dag, følger pensionen kun lønudviklingen på det private arbejdsmarked op til to procent. Ved stigning derover går op til 0,3 procent til satspuljen, som er en pulje, der bruges til mange forskellige sociale initiativer. Det vil sige, at pensionen gradvist udhules - år for år.

Dansk Folkeparti har derfor foreslået at pensionen fremover adskilles fra satspuljen.

Der er nogle medier, der har kigget på, hvad forslaget vil betyde for den enkelte pensionist og man har så valgt at se på konsekvensen isoleret set for en enkelt måned det kommende år, hvor gevinsten vil være 43 kroner.

Det er dog ikke den helt rigtige måde at anskue tingene på.

Det svarer på en eller anden måde til at sige, at man har taget på, fordi man har spist et enkelt stykke chokolade - men at man glemmer at tælle den pakke med, man har spist hver fredag det seneste år.

For ifølge finansministeriet viser beregninger, at bidraget til satspuljen har betydet, at den årlige folkepension for en enlig pensionist, der får fuld pensionstillæg og grundbeløb er blevet udhulet med 8000 kroner om året siden 1994.

8000 kroner om året er jo virkelig mange penge!

Ældresagen har beregnet, at folkepensionen for denne gruppe vil være yderligere udhulet med 5800 kroner om 10 år, hvis vi fortsætter udhulingen af folkepensionen. Om bare to år kan det handle om over 1000 kroner for den enkelte pensionist! Derudover er det også velkendt, at udhulingen af folkepensionen gennem satspuljen rammer mange af de allerdårligst stillede pensionister.

Dansk Folkeparti har derfor sat sig for at stoppe udhulingen, fordi vi kun finder det retfærdigt, at landets pensionisters indkomst følger den almindelige lønudvikling.

En anden ting som vi tager med til forhandlingerne er modregningsreglerne. De er for rigide i dag. Pensionister skal have lov til at tjene mere ved siden af deres pension uden at blive modregnet så hårdt.

I disse tider, hvor mange arbejdsgivere efterspørger arbejdskraft kan vi kun have glæde af god arbejdskraft fra seniorer, som kan og vil påtage sig lidt arbejde - og selvom man er kommet lidt op i årene.

Thulesen Dahl: Hjælp til pensionister handler om meget mere end 43 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce