Udansk eller ej. Lad være med at dunke andre i hovedet med "danske værdier", Dan Jørgensen


Udansk eller ej. Lad være med at dunke andre i hovedet med "danske værdier", Dan Jørgensen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Martin Jensen, Møllevej 21a, Haarby
Portræt af forfatter Martin Jensen
Debat. 

Replik: Dan Jørgensen er som bekendt af den mening, at Socialdemokratiet deler Dansk Folkepartis værdier, hvorfor det virker rimeligt, at hans genmæle mod Britta Schall Holberg den 10. december deler pladsen i avisen Danmark med et DF-medlems perfide angreb på samme.

Det er bekymrende, at Dan Jørgensen tilsyneladende mangler selverkendelse, når han i sit indlæg erklærer sig enig med Britta Schall Holberg i hendes advarsel mod at skabe angst og skel, men mener, det heller ikke nytter at vende det blinde øje til, hvorefter han skyndsomt lukker mindst et øje.

At integrationen er mislykkedes, er ingen hemmelighed. Om det er indvandrerne, der bærer hele skylden herfor, kan diskuteres; nogle vil mene, det er den politik, der har været ført, som har fejlet.

Dan Jørgensen spørger Britta Schall Holberg, om hun ikke mener, det er et problem, at 47 pct. af beboerne af anden etnisk herkomst i boligområder med stor andel af nydanskere mener, homoseksuelle ægteskaber er moralsk forkerte. Det gør han nemlig.

At det er en forkert indstilling, er jeg ganske enig i, men er den udtryk for u-danske værdier?

Ved Dan Jørgensen ikke, at der findes danske folkekirkekristne, der finder homoseksuelle ægteskaber forkerte? At ægteskabsloven, der skulle sikre homoseksuelle ret til ægteskab, blev vedtaget med 85 stemmer for og 24 imod? At altså 23 pct. af de 109 folketingsmedlemmer, der tog stilling, ikke mente, homoseksuelle ægteskaber er i overensstemmelse med det, Dan Jørgensen kalder 'danske værdier'. Ved han ikke, at Folketinget vedtog, at præster kan sige nej til at vi homoseksuelle? At der er præster, der gør dette og altså dermed åbenbart er u-danske.

Og hermed er jeg ved det virkelig bekymrende, nemlig at Dan Jørgensen har overtaget DFs vane med at slå andre i hovedet med udtrykket 'danske værdier'. At Dan Jørgensen deler værdier med DF, er hans ret, om end man kan undre sig, men fri os for at se dem brugt som argumentation. Danskere har værdier, og nogle deler vi med hinanden i større eller mindre grupper, men det gør dem ikke til danske værdier.

Hvis Dan Jørgensen alligevel vil hævde, det er et problem og udtryk for at være u-dansk at være imod homoseksuelle ægteskaber, bliver det spændende at følge ham, når han fortæller DFs folketingsgruppe og de medlemmer af Venstre og Det konservative Folkeparti, der stemte imod ægteskabsloven, at de er u-danske.

Udansk eller ej. Lad være med at dunke andre i hovedet med "danske værdier", Dan Jørgensen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce