Vores lokale sygehus er omdrejningspunktet for fremtidens sundhedsvæsen


Vores lokale sygehus er omdrejningspunktet for fremtidens sundhedsvæsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

Læserbrev: Venstre har sat sig i spidsen for en fremtidssikring af sundhedsvæsnet. Vi vil nedlægge regionerne og i stedet for skabe et sundhedsvæsen med mere nærhed. Omdrejningspunktet bliver de eksisterende sygehuse og de nye sundhedsfællesskaber. Og det er faktisk rigtig gode nyheder for Randers, for det betyder, at Region Midtjyllands utallige planer om at skære ned på vores lokale sygehus bliver arkiveret lodret. Desværre så er socialdemokraterne og Malte Larsen ikke med på at beskytte sygehuset her i Randers, selvom man godt kunne få det indtryk her i avisen 14. maj. Tværtimod så er det Malte Larsens partifælle, regionsformand Anders Kühnau, der har haft det politiske ansvar for de besparelser, som har ramt vores lokale sygehus.

I de kommende år er der behov for at investere i vores sundhedsvæsen, blandt andet fordi der kommer flere ældre. Vi har skabt et råderum, der gør, at der er plads til ambitiøse investeringer. Over de kommende år vil vi tilføre hele 69 milliarder kroner til velfærden. Det kan kun lade sig gøre, fordi vi har bragt orden i dansk økonomi og skåret ned på ydelserne til flygtninge og indvandrere. Det har bragt flere fra denne gruppe i arbejde, og dermed er råderummet blevet større og større. Socialdemokraterne vil også bruge mere på velfærd, men det er ved hjælp af skattestigninger, og pengene skal i høj grad klattes væk på højere ydelser til flygtninge og indvandrere.

For Venstre er det afgørende, at vores sundhedsvæsen bliver endnu bedre og kommer tættere på danskerne. Derfor kommer de eksisterende sygehuse til at spille en meget vigtig rolle. Vores plan for fremtidens sygehusvæsen kunne ganske enkelt ikke hænge sammen, hvis der ikke er et akutsygehus her i Randers.

Med den nuværende sygehus-struktur er det derimod op til Region Midtjylland at afgøre, om eksempelvis fødeafdeling eller akutfunktionen skal bevares. Det betyder, at vigtige funktioner kan forsvinde, hvis det kniber med at få enderne til at mødes i forbindelse med forhandlingerne om regionens budget. Jeg er ganske enkelt ikke tryg ved, at sygehusets skæbne kan blive afgjort i en sen nattetime under budgetforhandlingerne. Så derfor er jeg stor tilhænger af den gennemarbejdede plan, vi har præsenteret for fremtidens sygehusvæsen. Den betyder nemlig, at sundhedsområdet fremover ikke bliver udsat for hovsaløsninger og pludselige besparelser på grund af budgetter, der ikke holder.

Vores lokale sygehus er omdrejningspunktet for fremtidens sundhedsvæsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce