Arbejderbankens kunder er de mest tilfredse

Filialdirektør Jesper Stærmose kan ikke blot glæde sig over AL's førsteplads på landsplan. Randersafdelingen scorer også højt i interne målinger i banken. Pressebillede

Arbejderbankens kunder er de mest tilfredse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For niende år i træk indtager Arbejdernes Landsbank førstepladsen i Voxmeters årlige måling af de 20 største bankers popularitet. Det glæder naturligvis filialdirektør i Randers Jesper Stærmose, som ydermere kan sole sig i en intern måling i banken.

Randers: Spørger man et bredt udsnit af den danske befolkning, hvad de synes om deres bankforbindelse og den rådgivning, de får, så tegner der sig et billede af, at nogle banker har flere tilfredse kunder end andre. Og den mest populære af dem alle er Arbejdernes Landsbank (AL). Ikke bare lige nu. Sådan har det faktisk været de seneste ni år.

Det viser en ny måling foretaget af analyseinstituttet Voxmeter, som én gang årligt undersøger kundernes tilfredshed med Danmarks 20 største pengeinstitutter. Og Voxmeter går faktisk ganske omhyggeligt til værks. Således bygger undersøgelsen på interviews med ikke færre end 50.000 tilfældigt udvalgte bankkunder, som alle er blevet spurgt ud om, hvad de synes om deres banks service, de forskellige produkter samt ikke mindst rådgivningen.

Og for niende år i træk er AL den bank, som scorer allerhøjest i undersøgelsen.

Pengeinstituttet med hovedsæde i Randers, Sparekassen Kronjylland, er placeret på en syvendeplads, mens Banknordik er den mindst populære blandt de 20 største i branchen.

Kunder, der kommer ud fra denne bank på Østervold, er generelt lidt mere tilfredse med deres besøg i banken end kunder i andre banker. Pressebillede
Kunder, der kommer ud fra denne bank på Østervold, er generelt lidt mere tilfredse med deres besøg i banken end kunder i andre banker. Pressebillede

Randers trækker op

AL's flotte score så mange år i træk glæder naturligvis filialdirektør i Randers Jesper Stærmose, ikke mindst fordi der ligger en lang og målrettet indsats bag hos ham og hans personale.

- Formentlig er vi ikke de eneste, der har fokus på kundetilfredshed, men jeg mener faktisk, at vi har været blandt de første til at sætte måling af kundernes tilfredshed i system samt ikke mindst tage konsekvensen af de svar, vi får fra kunderne, siger Jesper Stærmose.

Den randrusianske filialdirektør kan i øvrigt ikke blot glæde sig over at være del af den mest populære bank. Hans egen filial bidrager nemlig i høj grad til at løfte kvaliteten. En intern måling i AL fortæller således, at 82 procent kunderne i AL Randers vil anbefale banken til andre, mens det i gennemsnit gælder 75 procent af kunderne i Arbejdernes Landsbank på landsplan.

Lidt mere tid

Bedt om at give et bud på hemmeligheden bag AL's popularitet blandt kunderne siger Jesper Stærmose:

- Jeg er overbevist om, at det skyldes vores målrettede arbejde med kundetilfredshed. Vi har fået skabt en kultur, hvor det falder os naturligt efter hvert møde med en kunde at stille os selv spørgsmålet: "Hvordan oplevede kunden mødet?"

Han peger endvidere på, at AL er kommet gennem finanskrisen uden anmærkinger som et forhold, der kan have betydning for kundernes opfattelse af banken.

- Og så har vores medarbejdere hver især nok lidt færre sager end deres kolleger i andre banker. Det skyldes vores ejere i fagbevægelsen, som ikke stiller helt så skrappe krav til afkast som aktionærerne i de fleste andre banker. Og lidt mere tid til hver enkelt kunde er alt andet lige til fordel for kvaliteten af rådgivningen, siger Jepser Stærmose.

Erhvervskunder

Indtil for ganske få år siden havde Arbejdernes Landsbank stort set ingen erhvervskunder. AL var fagbevægelsens bank og dermed en bank for lønmodtagere. Sådan er det ikke længere. I dag er cirka en fjerdedel af kunderne erhvervskunder, og væksten på erhverv ligger på niveau med væksten i private kunder.

- Det er dog udelukkende små virksomheder. Den voksende erhvervsafdeling er startet med eksisterende kunder, der er gået fra at være lønmodtagere til at blive selvstændige, og så har det været naturligt at fortsætte med samme bankforbindelse. Og i modsætning til i de fleste andre banker kan man hos os have samme rådgiver til både sit firma og til sine private engagementer. Faktisk har vi her i afdelingen tre medarbejdere, der direkte er uddannet til en sådan kombination, siger Jesper Stærmose.

Arbejderbankens kunder er de mest tilfredse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce