Bankerne nedsætter egen taskforce mod hvidvask

Michael Rasmussen er ud over at være koncernchef for Nykredit også formand for Finans Danmark, der nedsætter en taskforce, som skal komme med bud på, hvordan man bedre forhindrer hvidvask.

Bankerne nedsætter egen taskforce mod hvidvask

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Finans Danmark opretter en ekspertgruppe, som skal komme med anbefalinger til indsatsen mod hvidvask.

Danske banker og pengeinstitutter forsøger nu at rette op på det dårlige image, som sagerne om hvidvask i Danske Bank har efterladt.

Brancheorganisationen Finans Danmark nedsætter en særlig taskforce. Den skal komme med anbefalinger til, hvordan man kan stoppe kriminelle aktiviteter som hvidvask og terrorfinansiering.

- Den danske finanssektor skal være i verdenseliten, når det kommer til at opdage og bekæmpe hvidvask, skatteunddragelse og andre kriminelle aktiviteter.

- Det er vigtigt, at sektoren arbejder så tæt sammen som overhovedet muligt i kampen mod de kriminelle, siger Michael Rasmussen, der foruden at være formand for Finans Danmark også er koncernchef i Nykredit.

Taskforcen skal undersøge, hvordan man bedre kan samarbejde og udnytte fælles it-løsninger på området.

Den skal også komme med bud på, hvordan man forbedrer samarbejdet med myndighederne, og så skal den komme med bud på, hvordan man kan certificere medarbejdere, der skal arbejde med hvidvask.

Formand bliver Linda Nielsen, der er juraprofessor ved Københavns Universitet.

Blandt de øvrige medlemmer finder man seniorrådgiver Lars Krull fra Aalborg Universitet, koncerndirektør Anders Jensen fra Nykredit og Danske Banks Chief Risk Officer, Carsten Egeriis.

Arbejdet begynder i starten af næste år og skal afsluttes inden årets udgang.

Bankerne nedsætter egen taskforce mod hvidvask

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce