Den danske vindrøm: Ny podcast giver lytterne et unikt indblik i livet som dansk vinmager

Skårupøre Vingård. Foto: Nils Svalebøg

Den danske vindrøm: Ny podcast giver lytterne et unikt indblik i livet som dansk vinmager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gennem snart tyve år har det været lovligt at producere og sælge vin i Danmark med et erhvervsmæssigt sigte. Men hvorfor overhovedet dyrke vin i Danmark, og hvem er de danske vinbønder egentligt? Det forsøger Erhverv+ gennem podcastserien Den Danske Vindrøm at give et indblik i.

Dem kan du møde
I podcastserien Den Danske Vindrøm møder du et bredt udsnit af danskere, der arbejder professionelt med vin.Her kommer du med i marken, når parret bag Skaarupøre Vingård tilser deres biodynamisk dyrkede vinstokke. Du sidder med til bords, når hobbyavler Anders Overgaard Andersen fra Chateau-Ø deler smagsprøver ud på den rødvin, der fik ham udnævnt til årets vinbonde 2018.

Du er med i vinkælderen med Sven Moesgaard, når han sammen med sit personale arbejder på, at Skærsøgaards internationalt anerkendte mousserende vin forbliver den bedste i landet. Du er fluen på væggen til investormøde med erhvervsmanden Jørgen Glud, når han forsøger at overtale byens lokale erhvervsmænd til at investere i at anlægge Nordeuropas største vingård La Pampa på en mark syd for Randers.

Du får et indblik i livet som landmand, når du sammen med andre frivillige giver et nap med i vinmarken på Vingården Modavi. Og du løfter glasset til en skål sammen med gæster fra nær og fjern, når Cold Hand Winerys indvier et stort nyt udendørs gastronomi-område på deres frugtvinsplantage i Læsten.

Podcast: Det store udland er så småt begyndt at få øjnene op for dansk vin.

Mens Skærsøgaards mousserende vine hiver udmærkelser og priser hjem i anerkendte vinlande som Frankrig, Italien og Tyskland, har vingården Cold Hand Winery spirende succes med gastro-turisme og salg af deres eksklusive frugtvine i lande som Holland, Tyskland og snart USA.

Hvad der begyndte som en skør idé for de første danske vinbønder tilbage i starten af 1980'erne, er med andre ord i dag på vej til at være en fast indtægtskilde og forretning for enkelte danske vingårde. Og det til trods for, at Danmark er et af de yngste vinlande i Europa.

Et møde med de danske vinavlere

Først i august 2000 fik Danmark tilladelse fra EU til at fremstille og sælge druevin med et erhvervsmæssigt sigte.

Selvom vindyrkning har været kendt i Danmark i over 700 år, er det derfor først i løbet af de seneste tyve år, at dansk vin for alvor har været noget, som man har kunnet tale om som en forretning.

Men hvem er de danske vinbønder? Og hvad kan de byde ind med, som de kendte vinnationer Frankrig, Spanien og Italien ikke allerede gør?

Netop det er omdrejningspunktet i podcastserien Den Danske Vindrøm, hvis formål er at gøre dig klogere på dansk vin gennem et møde med nogle af de danskere, der arbejder professionelt med vinen - fra vinstok til flaske. Fra bonde til bord.

Bag serien står journalist Laura Uldahl Aggernæs, der foruden en oprigtig interesse for dansk vin, gennem flere år har brugt sin fritid på at tilegne sig viden om vin gennem smagninger og besøg på flere vin- og sherrybodegaer i blandt andet Granada, Malaga, Gran Canaria, Ribera del Duero og Jerez de la Frontera i Spanien og i Argentina.

Den danske vindrøm: Ny podcast giver lytterne et unikt indblik i livet som dansk vinmager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce