Fagforening om dom: Cimberfidus udhuler overenskomster


Fagforening om dom: Cimberfidus udhuler overenskomster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var i orden, da SAS flyttede 147 medarbejdere over i Cimber med ny overenskomst til følge, fastslår dom.

København: Det var i orden, da SAS flyttede en del af sine flyaktiviteter til Cimber, selv om medarbejdere dermed mistede deres overenskomst i SAS.

Det fastslog Arbejdsretten torsdag på baggrund af en sag mellem SAS og FTF, der er hovedorganisation for 450.000 offentligt og private ansatte.

Med dommen stadfæster Arbejdsretten, at SAS har været berettiget til at frasige sig overenskomsten med medarbejdernes fagforening CAU.

Organisationen FTF har ført sagen for CAU, og dommen møder kritik hos formand for FTF Bente Sorgenfrey.

- Virksomheder burde ikke uden videre kunne flytte ansatte over på dårligere overenskomster, når de opkøber mindre firmaer - sådan som SAS nu slipper af sted med i forbindelse med købet af Cimber sidste år.

- Dommen bliver starten på et rent "wild west" på arbejdsmarkedet, siger hun i en artikel på FTF's hjemmeside.

SAS opkøbte i december 2014 Cimber. I den forbindelse valgte SAS at virksomhedsoverdrage 147 kabineansatte til Cimber. De kabineansatte var på det tidspunkt ansat under en overenskomst med SAS.

Ved overflytningen varslede Cimber, at de overdragede medarbejdere ville overgå fra deres SAS-overenskomst til Cimbers overenskomst. Denne overenskomst havde blandt andet længere arbejdstid, kortere ferie og lavere slutløn.

Medarbejdernes fagforening CAU gik ind i sagen og bad for et år siden FTF om at føre den principielle sag mod SAS i Arbejdsretten. Arbejdsretten var besat med tre højesteretsdommere i modsætning til normalt, hvor der kun er én til at afgøre sagen.

- Det er en rigtig trist dag for hele det danske arbejdsmarked. Efter denne dom kan danske lønmodtagere ikke længere sove om natten. De kan med en "Cimberfidus" blive tvunget over på ringere overenskomster, siger CAU's næstformand Jean Pierre Schomburg.

/ritzau/

Fagforening om dom: Cimberfidus udhuler overenskomster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce