Hvorfor beholder du dit møgjob?

Morten Ballisager, direktør, Konsulenthuset Ballisager. Foto: Jens Thaysen

Hvorfor beholder du dit møgjob?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Godt nytår.

Det er højtid for nytårsforsæt. Mange af dem handler om jobbet. Mange ønsker sig en udvikling. Men I kender jo skæbnen for de fleste nytårsforsæt: De punkteres i januars tusmørke af en slatten rygrad.

Nu vil jeg fortælle, hvad der sker, når mennesker ignorer egen mistrivsel på jobbet. Jeg vil gøre det med afsæt i det, jeg har lavet de seneste seks år: Hjulpet virksomheder med at fyre medarbejdere på den mest ordentlige måde.

Når virksomheder gennemfører fyringsrunder, så går det ud over de mindst dygtige og dem, som brokker sig mest. Jeg ved godt, at det iklædes en juragymnastisk frase om, at der ikke er match mellem kompetencer og fremtidige behov. Men forenklet sagt, så fyres de mindst dygtige og gnavpotterne.

Jeg har udviklet en faglig interesse og nærmest en form for sympati for denne gruppe mennesker - gnavpotterne.

Altså de ER virkelige nogle irriterende typer - når man møder dem første gang. De er så negativt fokuserede og skælder alle ud - lige på nær sig selv.

Men når man så kommer lidt tættere på, finder man ud af, at de bare er "gået kold" i jobbet, kollegerne eller chefen. Og de er faktisk mere skuffede over sig selv end over andre: De er trætte af, at de ikke selv har håndteret den frustration, de har.

Hver gang jeg hører deres historie, så undrer jeg mig. Jeg undrer mig over, at de ikke har taget konsekvensen og skiftet jobbet ud med noget andet, der er bedre.

Hvorfor byder man sig selv at blive en sur gnavpot i stedet for at skifte jobbet ud med et bedre? Hvis man fastholder sig selv i et demotiverende job i mange år, er der alvorlig risiko for, at man bliver et væksthus for en indre gnavpot.

Jeg har en uvidenskabelig - men erfaringsbaseret - påstand: Du kan sagtens holde til mistrivsel i dit job. Men ikke for længe.

Dit plus/minus regnskab må gerne gå i minus i perioder. Men helst ikke mere end et års tid. Når dit trivselsregnskab har været i minus i cirka et år uden, at du har gjort noget ved det, så begynder du en rejse ind i et gnavpot-univers. Et univers, som kan være svært at komme ud af. Du begynder ubevidst at fokusere mere på de svære og trælse ting og mindre på muligheder og løsninger. Efter et-to år i denne tilstand har den negative spiral sat sig så hårdt på dig, at du ikke engang vil være god, hvis du skal ud og søge nyt job.

Hvorfor beholder så mange et job, som de er ved at køre sur i?

Tja, vi ER jo nogle værre tryghedsnarkomaner. Vi er som danske samfundsborgere stopfodret med tryghed i et omfang, så man tænker, at vi er blevet helt afhængige - af tryghed.

I jobsammenhæng vælger vi i hvert fald ofte det som godt nok er lidt ringe, men dog kendt frem for det ukendte. Besynderligt!

Må jeg opfordre Hr. og fru Danmark til en højere konsekvens, når man sidder fast i job-mistrivsel. I mit job ser jeg gang på gang, hvordan et jobskifte med ret stor sikkerhed løfter en person - nye relationer, nye roller, nye opgaver, nye udfordringer til hovedet og så videre.

Når vi befinder os i en ny jobsituation, får vi øje på nye sider af os selv. Kompetencemæssigt udfordres vi anderledes, og personligt får vi mulighed for at gøre os fri af nogle af de roller, som vi ofte havner i på en arbejdsplads.

Jeg kan med mine blotte øjne konstatere, at langt, langt de fleste gange er et jobskifte berigende. Jeg tror, at homo sapiens er mere beregnet til at håndtere og udsættes for forandringer, end vi går og bilder os selv ind.

Jobskifte er også godt for erhvervslivet! Selvom mange virksomheder stadig lever i en forestilling om, at jo længere gennemsnitsanciennitet man har, desto bedre har virksomheden det. Det er en underlig firser-forestilling.

Virksomheden har det godt, når den sørger for at have en gensidig udviklende relation til sine medarbejdere. Hellere tre-fire gode år sammen end 10 slatne år. Relativt hyppige jobskifte er erhvervsvenligt, fordi virksomhederne alt andet lige har god adgang til ny viden, ny inspiration og nyt engagement.

Jobskiftekultur er også med til, at arbejdspladser med dårligt og stressende arbejdsmiljø bliver endnu hårdere straffet. De bliver simpelthen affolket. Det vil gøre ondt på dem, og mon ikke de vil stramme op på arbejdsmiljøet hurtigere end i dag.

Men vi HAR da hyppige jobskifte i Danmark!? Ja, men vi har sørme også mange mennesker, der går og små-øffer over deres job.

Så med andre ord - hvis du har været i jobmistrivsel i et års tid, så se at komme videre eller tag en ærlig snak med din chef om udvikling i dit job. Moderne chefer kan godt håndtere sådan en snak og vil formentlig gengælde din ærlighed med et forsøg på at hjælpe dig videre fra din "fastlåsthed".

Din jobtrivsel er dit ansvar. Dit alene.

Godt nytår.

Klummen
Morten Ballisager er stifter, ejer og direktør for det landsdækkende konsulenthus Ballisager, der arbejder med rekruttering, outplacement og karriererådgivning. Virksomhedens hovedsæde ligger i Aarhus. Har du kommentarer til denne klumme, kan du kontakte Morten Ballisager direkte på mb@ballisager.com

Hvorfor beholder du dit møgjob?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce