Klumme: Ny kurs er sat for Aarhus Lufthavn


Klumme: Ny kurs er sat for Aarhus Lufthavn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Torben R. Rasmussen områdedirektør, Sydbank Aarhus-Aalborg
Billede
Erhverv. 

Med ny, klar vision kan Aarhus Lufthavn se frem til en komplet forvandling til gavn for oplandets borgere såvel som erhvervsfolk. Det har jeg talt med lufthavnens investor Jens Stausholm om.

ØSTJYLLAND: Det er ingen hemmelighed, at lufthavnen i Aarhus er Østjyllands akilleshæl, da den ikke har indfriet det enorme potentiale, den gemmer på.

Det gælder både i lyset af de mange mennesker, der bor i Aarhus og omegn, men i ligeså høj grad de mange virksomheder i området, som kan optimere deres forretning med bedre infrastruktur. Det bliver der dog lavet om på nu.

Aarhus Lufthavn får frisk kapital og ikke mindst en ambitiøs strategi, der skal sætte lufthavnen på kortet over attraktive destinationer at flyve til og fra. Jeg har talt med Jens Stausholm, der med sine virksomheder JS/World Media og Staus A/S i ryggen, har investeret 30 millioner i Aarhus Lufthavn:

- De sidste 20 år har snakken gået på, hvorvidt lufthavnen skulle flyttes eller ej. Derfor har ingen villet investere i den gamle. Den snak er dog død nu. Vores drøm er at lave verdens hurtigste og lækreste lufthavn, hvor man kan se, smage og føle den nordiske kvalitet, der er forbundet med Aarhus. I løbet af de næste fem til syv år forventer vi, at 1,5 millioner passagerer om året vil få glæde af lufthavnen, lyder det fra Jens Stausholm.

Aarhus Lufthavn skal vokse sig tre gange så stor for, at den er rentabel. Sammen med Jens Stausholm har Aarhus, Syddjurs og Norddjurs Kommune tilsammen investeret 130 millioner kroner i udbygningen.

Finansnyt
Finansnyt er leveret til Erhverv+ af Sydbank, der er Danmarks fjerde største bank og en af landets største erhvervsbanker.Torben R. Rasmussen er områdedirektør i Sydbank Aarhus-Aalborg.

Tre strategiske indsatser

Der skal implementere tre strategiske tiltag samtidig, og de går ud på, at få flere ruter til Aarhus, have en tydelig online tilstedeværelse og ændre lufthavnens fysiske rammer.

Byggeriet er allerede i gang og forventes at stå klart 1. juli 2019. Der bygges nye restauranter, caféer og en lounge, som skal give rejsende følelsen af at være på hotel, når de træder ind. Og maden kommer til at bestå af råvarer fra lokale leverandører, forklarer Jens Stausholm.

Men kunderne skal kende til tilbuddet:

- For at blive den foretrukne lufthavn i Østjylland skal vi have en massiv, online tilstedeværelse på sociale medier. Vores markedsplads ligger nemlig uden for selve lufthavnen, og aarhusianerne skal kende lufthavnens nye tilbud og kende de mange muligheder, siger han og uddyber:

- Det unikke er, at vi har alle kunderne i baghaven. Her taler vi både om forskellige indkomstgrupper og kunder med stor rejselyst.

Og med kunderne kommer flyselskaberne. Både til private og i erhvervsregi:

- Vi skal aktivere luftfartsselskaberne, så vi kan tilbyde masser af ruter ud i verden. Vi vil gerne have mange lavprisselskaber hertil, så man ikke behøver at tage til Billund for at flyve på ferie til gode priser. Blandt erhvervsfolkene kigger man modsat på tid frem for pris, og her skal vi tilbyde fleksible ruter, der giver arbejdslivet et godt flow, siger han.

En langsigtet løsning

Til spørgsmålet om, hvad der driver ham, svarer Jens Stausholm, at det er et ansvar for Aarhus:

- Jeg kan ikke sige, om det tager fem eller ti år. Det er en langsigtet plan, så vi ser ingen revolution i morgen, men jeg er sikker på, vi nok skal lykkes. Aarhus Lufthavn er helt central for det østjyske erhvervsliv, den voksende turisme og de rejselystne borgere. Det er netop dem, vi vil understøtte, og ser en god forretning i.

Jeg er meget enig med Jens Stausholm. Det er enormt vigtigt for Østjylland med en velfungerende lufthavn, især for virksomhederne og deres muligheder for at ekspandere og tiltrække kvalificeret arbejdskraft.

Jeg ser frem til at følge udviklingen og glæder mig til at se, om de tiltag, der er igangsat, opfylder den ambitiøse plan til glæde for Aarhus og Østjylland.

Klumme: Ny kurs er sat for Aarhus Lufthavn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce