Mærsk i modvind efter beskedne forventninger til 2019

Mærsks hovedkvartal lod årsregnskabet for 2018 vente på sig torsdag. (Arkivfoto)

Mærsk i modvind efter beskedne forventninger til 2019

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En time efter at Mærsk præsenterer et skuffende 2018-resultat, er begge Mærsk-aktier faldet med 10 procent.

Et beskedent årsresultat for A.P. Møller - Mærsks kerneforretning og nogle afdæmpede forventninger til 2019 kaster torsdag selskabet ud i stort fald på aktiemarkedet.

Kort efter regnskabet kom, faldt både Mærsks A- og B-aktie med over seks procent. Faldet fortsatte, og torsdag formiddag klokken 10 havde de to aktier blødt 10 procent.

Regnskabet for 2018 kunne præsentere en omsætning på 39 milliarder dollar, hvilket svarer til mere end 256 milliarder kroner. Det er en stigning på omkring otte milliarder dollar fra året år.

Forskellen på 2018 og 2017 er dog også, at opkøbet af Hamburg Süd kun nåede at tælle med i december af 2017-regnskabet, inden det fik et fuldt regnskabsår i 2018.

Den forøgede omsætning gav også et lille løft i driftsoverskuddet før af- og nedskrivning samt skat. Det ender på 3,8 milliarder dollar.

Kigger man ned i Mærsks kerneforretning, Ocean, blev 2018 ikke så godt som forventet. Mens driftsprofitten blev noget nær forventet, at afdelingen ikke er vokset så meget som ventet.

Ocean-afdelingen er den klart største del af Mærsk-forretningen og stod i 2018 for over 70 procent af omsætningen.

Mærsk lod investorer og interesserede vente en time mere end forventet, inden de torsdag sendte årsregnskabet ud.

Her kunne man så læse, at shippingkonglomeratet forventer et år 2019, der byder på endnu et år med beskeden vækst.

Driftsoverskuddet for 2019 ventes kun at vokse marginalt næste år. De beskedne forventninger kommer, efter at Mærsk har forsøgt at ændre sin forretning, så den i højere grad fokuserer på transport og ikke energi.

I forbindelse med regnskabet satte Mærsk også dato på, hvornår den del af forretningen, der arbejder med boreplatforme, bliver sluppet løs på børsen. Maersk Drilling kommer i handel 4. april.

Det bliver sendt på børsen som et separat selskab, fremgår det af meddelelsen fra Mærsk.

Det er også blevet til en lønstigning til topledelsen i Mærsk i 2018. I alt voksede summen på løn og bonusser til 20 millioner dollar.

En femtedel af den pose penge skal bruges på den tidligere finansdirektør Jakob Stausholms fratrædelsesordning.

De seks medlemmer af ledelsen kan dog glæde sig over, at de har delt 16 millioner dollar, svarende til 105 millioner kroner mellem sig. Det er 46 procent mere end sidste år.

Mærsk i modvind efter beskedne forventninger til 2019

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce