Møllerup-selskab får lov til at producere cannabis

Anne Sophie Gamborg (tv) og resten af Spectrum Cannabis Denmark har fået grønt lys til at producere cannabis til medicinsk brug. Her viser hun sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) rundt på Møllerups marker. Arkivfoto

Møllerup-selskab får lov til at producere cannabis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Myndighederne har givet cannabis-selskabet, som godsejerparret fra Møllerup er en del af, grønt lys. Direktør forventer planter i drivhuset i løbet af tre måneder.

MØLLERUP: Spectrum Cannabis Denmark har fået noget af en julegave på forskud. Selskabet, som godsejerparret Anne Sophie og Stig Gamborg fra Møllerup Gods er en del af, har fået grønt lys af myndighederne til at gå i gang med at producere cannabis til medicinsk brug.

- Det er fantastisk at få tilladelsen, siger Lars Thomassen, der er direktør for Spectrum Cannabis Denmark. Selskabet har i lang tid arbejdet på at få lov til at producere medicinsk cannabis, som tillades i Danmark på forsøgsbasis fra den 1. januar 2018. Blåstemplingen fra myndighederne er en foreløbig kulmination.

- Vi regnede med, at vi ville få lov, men vi har da været usikre på hvornår. Der kunne været gået lang tid, og det handler om at komme i gang så hurtigt som muligt, siger Lars Thomassen.

Selv om godkendelsen nu er i hus, skal der stadig styr på mangt og meget, inden den medicinske cannabis er klar til salg.

- Der er tusindvis af regler, som nu skal defineres, og som vi skal opfylde. Det er en meget kompliceret proces, siger Lars Thomassen.

Vi regner med, at der i løbet af tre måneder kommer til at stå planter i drivhuset.
[i]Lars Thomassen, direktør, Spectrum Cannabis Denmark[/i]

Planter lige på trapperne

Selve produktionen skal foregå på Fyn, hvor selskabet netop har købt et konkursramt gartneri og overtaget en række medarbejdere. Der skal investeres et stort millionbeløb i at gøre stedet parat til produktion og klar til at opfylde de mange krav.

- Vi regner med, at der i løbet af tre måneder kommer til at stå planter i drivhuset, siger Lars Thomassen. Det er planen, at der i de nyerhvervede fynske rammer skal kunne produceres medicinsk cannabis til 65.000 patienter.

Spectrum Cannabis Denmark er et selskab, der er dannet af Danish Cannabis, som Anne Sophie og Stig Gamborg driver sammen med Lars Thomassen, samt canadiske Canopy Growth, der er verdens største producent af cannabis.

Målet for Spectrum Cannabis Denmark er at snuppe den europæiske førertrøje i forhold til både import og produktion af cannabis til medicinsk brug.

Møllerup-selskab får lov til at producere cannabis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce