Rikki Tikki Company kaster håndklædet i ringen

Rikki Tikki Company har ikke kunnet præsentere et overskud siden 2014, hvor virksomheden tjente 418.000 kroner. I 2015 lød underskuddet til gengæld på 4.184.000 kroner, og i 2016 blev årsresultatet et minus på 3.125.000 kroner. Privatfoto

Rikki Tikki Company kaster håndklædet i ringen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter flere år med svigtende omsætning har interiørfirmaet Rikki Tikki Company fra Hadsund kastet håndklædet i ringen og begæret sig selv konkurs. Mere end 25 medarbejdere har dermed mistet deres job.

Hadsund: Interiørfirmaet Rikki Tikki Company i Hadsund Syd er blevet sat under konkursbehandling. Det fremgår af en meddelelse fra Statstidende, som er blevet offentliggjort i dag tirsdag 28. november.

Ifølge advokat Jens Weinkouff Højmark, der behandler konkursboet for den udpegede kurator Per Buttenschøn er der tale om en egenkonkursbegæring, hvilket betyder, at Rikki Tikki Company selv har indgivet en begæring til Skifteretten om at blive taget under konkursbehandling.

Det skete torsdag 23. november, hvilket samtidig var ensbetydende med en opsigelse af virksomhedens godt 30 medarbejdere.

Årsagen til konkursbegæringen er, at Hadsund-virksomheden på det seneste haft svært ved at betale sine kreditorer. Og det har man altså nu taget den yderst mulige konsekvens af.

- Man har haft nogle mindre gode resultater i de sidste par år. Derfor har man i forsøget på at få vendt udviklingen sat en indsats ind i ultimo 2016 og i løbet af 2017, der skulle skabe en større omsætning og dermed også et større overskud - eller mindre underskud kan man også sige. Men den udvikling er desværre ikke lykkedes i det tempo, man ville, forklarer Jens Weinkouff Højmark.

Den allerstørste værdi er uden tvivl virksomhedens varelager. Hvis vi kunne sælge indholdet af det til normalpris, så vil jeg tro, der er varer for et sted mellem 40 og 50 millioner kroner.
 

Dyr retssag i rygsækken

Rikki Tikki Companys konkurs sker ganske få måneder efter, at firmaet i juli tabte et langvarigt slagsmål i landsretten til den nordjyske familievirksomhed Klarborg ApS.

Slagsmålet startede, da Klarborg-familien i juni 2015 valgte at opsige sin samarbejdsaftale med Rikki Tikki Company (som havde solgt nisserne igennem 17 år under navnet Trip Trap) for i stedet at markedsføre nisserne under Klarborg-navnet.

Samarbejdsaftalen havde to års opsigelse, hvori Rikki Tikki Company ifølge Klarborg-familien kun måtte sælge ud af sit nisselager og altså ikke afgive nye ordrer. Rikki Tikki Company mente derimod, at firmaet i opsigelsesperioden fortsat måtte tage imod nye bestillinger og sælge nisserne som hidtil. Hvilket man derfor gjorde.

Resultatet blev, at familien Klarborg lagde sag an mod Rikki Tikki Company - først i Sø- og Handelsretten og siden i Vestre Landsret - og vandt.

Afviser at gisne

I forlængelse af landsrettens afgørelse til familien Klarborgs fordel har Klarborg ApS varslet et erstatningskrav mod Rikki Tikki Company, som endnu står uafklaret. 

Derudover må det formodes, at sommerens tabte retssag har gjort stor skade på den nu konkursramte virksomheds omsætning.

Men hvilken rolle retssagen og det efterfølgende erstatningskrav har spillet i forhold til Hadsund-virksomhedens beslutning omkring konkursbegæringen, ønsker Jens Weinkouff Højmark ikke at gisne om på nuværende tidspunkt.

- Det kan jeg ikke sige noget om endnu. Jeg kan bare konstatere, at vi er informeret om, at der er en retssag, som vi på et tidspunkt skal forholde os til. Men lige nu og her, handler det udelukkende om at sikre boet og de parter, der er direkte berørt af konkursen. Så må det, der kom forud for konkursen, komme bagefter, siger han.

Aktiver for 77 millioner kroner

Kurators opgave er nu at få realiseret alle de aktiver, der er i Rikki Tikki Company, og efterfølgende fordele dem efter konkurslovens bestemmelser.

Ifølge de bogførte værdier fra regnskabet for 2016, er der i Rikki Tikki Company aktiver for i alt 77,2 millioner kroner. Men det er højst usandsynligt, at kurator vil kunne indhente den værdi, lyder meldingen fra Jens Weinkouff Højmark.

- Hvis der stod en og viftede med en check på 77,2 millioner kroner, så havde vi en handel med det samme. Men sådan bliver det ikke. Der vil være nogle, der ikke vil give så meget, fordi der er tale om et konkursbo, og de aner muligheden for at gøre en god handel, konstaterer han.

 

Et værdifuldt varelager

Jens Weinkouff Højmark fortæller, at Rikki Tikki Companys aktiver blandt andet skal findes hos de debitorer, der stadig mangler at betale for allerede modtagne varer. Men derudover er virksomhedens varelager det vigtigste aktiv af alle.

- Den allerstørste værdi er uden tvivl virksomhedens varelager. Hvis vi kunne sælge indholdet af det til normalpris, så vil jeg tro, der er varer for et sted mellem 40 og 50 millioner kroner. Men vi ved godt, at vi ikke kommer til at få den pris for det, når situationen er, som den er, siger Jens Højmark, der ikke tør gætte på, hvad man vil kunne komme til at få for det.

- Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at få så høj en værdi som mulig. Men hvad vi ender med at stå med, det ved jeg simpelthen ikke.

Syv midlertidige ansættelser

Foreløbig har kurator besluttet at køre en kontrolleret afvikling, hvor man planlægger at sælge varelageret bedst muligt. I den forbindelse har man foreløbig valgt at hyre syv af de nu tidligere ansatte - inklusiv den forhenværende administrerende direktør Cecilia Winther - ind i boet for at få den del gennemført.

- Vores vurdering er, at de har et netværk og nogle erfaringer, som kun kan være til gavn for boet. Men vi ved ikke, om samarbejdet kommer til at vare to, tre eller fem måneder, lyder det fra Jens Weinkouff Højmark.

Én ting er imidlertid sikker. De forhandlere, der er interesserede i at købe nogle af de varer, der ligger tilbage i Rikki Tikki Companys konkursbo er allerede begyndt at kime kurator ned.

Man kunne fristes til at tro, at de øjnede en mulighed for at gøre en rigtig god julehandel.

Rikki Tikki Company omfatter blandt andet brandene Medusa Copenhagen, Andersen Furniture, Mette Ditmer, by Suzanne Schjerning, By Nord, En Gry ét Sif og Elephant Parade. Desuden har virksomheden forhandlingen af Abigail Ahern i Danmark.

Rikki Tikki Company kaster håndklædet i ringen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce