Shell-salg bliver ikke gennemført i år

Aftalen mellem Shell og randrusianeren Tommy Franks selskab Dansk Olieselskab blev underskrevet i 2016, men salget er stadig ikke gennemført. Parterne satser nu på, at det sker i foråret 2018. Arkivfoto: Mette Mørk

Shell-salg bliver ikke gennemført i år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aftalen mellem Shell og randrusianeren Tommy Franks selskab Dansk Olieselskab blev underskrevet i 2016, men salget er stadig ikke gennemført. Parterne satser nu på, at det sker i foråret 2018.

Fredericia: Produktionsanlæg og medarbejdere på Shell Raffinaderiet i Fredericia kommer ikke formelt til at skifte hænder i 2017. Aftalen blev underskrevet i 2016, men den endelige overtagelse er endnu ikke sket.

- Shell og Dansk Olieselskab arbejder fortsat med at afslutte salget af A/S Dansk Shell i henhold til aftalen, der blev underskrevet i september 2016. Vi arbejder sammen for at opfylde betingelserne for afslutning af salget. Shell og Dansk Olieselskab ser nu på en potentiel gennemførelses-dato i 1. kvartal 2018, oplyser pressechef ved Shell Raffinaderiet Torben Sørensen. Samtlige medarbejdere på raffinaderiet er blevet informeret om den nye tidsplan på et såkaldt town hall. Det var oprindeligt planen, at salget skulle være afsluttet i første halvdel af 2017. Siden blev tidsplanen rykket til ultimo 2017.- Hvad er der sket, siden salget stadig ikke er afsluttet? - Det er korrekt, at det har været meldt ud, at vi havde til hensigt at afslutte i første halvdel af 2017. Senere blev det korrigeret til ultimo, da vi bl.a. havde en såkaldt Turn Around på raffinaderiet i september. Men uanset tidligere udmeldte tidspunkter arbejder Shell og Dansk Olieselskab altså sammen om at opfylde betingelserne, så salget kan afsluttes, oplyser Torben Sørensen.

Udskiftninger

Selskabet bag købet - Dansk Olieselskab - blev for nylig omdannet til et holdingselskab. Der er desuden løbende blevet skiftet ud i ledelse og bestyrelse. Således er den tidligere direktør i selskabet og bestyrelsesmedlem Lars Erik Clausen helt ude af selskabet, hvor direktionen nu alene udgøres af randrusianske Tommy Frank. Bestyrelsen består i dag af Tarick Kreimeia og Peter Møller Lassen som formand. Tarick Kreimeia er bosat i Sussex i England, og ifølge Tommy Frank en god ven, som har været med på Shell-købet fra starten som rådgiver. Peter Møller Lassen er ifølge Tommy Frank finansiel ekspert og trådte ind i bestyrelsen 21. februar i år.

Shell-salg bliver ikke gennemført i år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce