16 gamle biler dukkede op i skov - nu skal de på auktion

Den gamle New York'er taxi stod også i skoven . Pressebillede.

16 gamle biler dukkede op i skov - nu skal de på auktion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Auktion over Mercedes biler, som var gemt ved Hadsten.

Skove kan gemme mange hemmeligheder, og en af de mere overraskende af slagsen, var da 16 gamle biler forleden dukkede op i en skov ved Hadsten.

Foruden to 'hverdagsbiler' en VW Sharan og en Opel Vectra er resten Mercedes-biler, og den ene er en gul New York'er taxi fra 1984. Campen Auktioner i Randers har frem til søndag 11. september bilerne på netauktion, og fredag 9. september kl. 13-16 er der eftersyn på bilerne.

De mange Mercedes biler - flere fra 1970'erne og 1980'erne - stod et sted, hvor kun de færreste kunne tænkes at færdes, og ejeren Frederik Bossow Angel havde ikke tænkt så meget over dem.

»Sammen med min bror købte jeg ca. 850 gamle biler for fem-seks år siden, de fleste solgte vi videre for at have penge til at starte virksomhed for. Men enkelte flotte eksemplarer som Mercedes'erne stillede jeg ved vores ejendom med en plan om at sælge dem senere,« fortæller den 23-årige bilentusiast, som på det tidspunkt netop havde fået kørekort.

Næsten glemt

Sammen med broren havde Frederik Bossow Angel travlt med at starte virksomheden Lejstudentervogn.dk og derfor var de gamle biler i skoven næsten glemt, da en kammerat foreslog, at bilerne kunne sælges. Enkelte af dieselbilerne startede straks og kunne køre derfra, mens andre måtte slæbes ud fra det vildnis, som naturen havde indhyllet dem i. Frederik Bossow Angel har det fint med, at bilerne nu sælges. Han forventer, at de i gennemsnit kan indbringe mellem 6.000 og 7.000 kr. pr styk.

»Det er jo stadig fine biler, som engang har været direktørbiler. Det er bedre at andre får glæde af dem, end de står i skoven og ruster op. Jeg har jo ikke brugt dem, så jeg har ikke noget specielt forhold til dem, og jeg har ikke tid til at gøre noget ved dem i øjeblikket,« siger han.

Flere stjerner

I følge pr-og marketingsansvarlig hos Campen Auktioner Annette Kjær er der flere stjerner i samlingen.

»To af dem bærer kælenavnet 'den sidste rigtige Mercedes', og Mercedes entusiaster diskuterer her 30-40 år efter stadig hvilken, der er den mest rigtige af de to modeller med de interne kodenavne W123 og W124,« fortæller hun.

»Fundet skiller sig ud i forhold til de ladefund, der af og til dukker op. Det er solide biler med blandet andet soltag og læderindtræk, og de er generelt i god stand. Det er et oplagt køb, hvis man er Mercedes-ildsjæl eller bare har interessen for at restaurere gamle spændende biler,« tilføjer Annette Kjær.

Auktionshuset er spændt på at se, hvad de mange projektbiler kan indbringe, bilerne sælges uden mindstepris. Der er eftersyn på bilerne fredag 9. september kl. 13-16, men den nøjagtige adresse oplyses først ved konkrete henvendelser til auktionshuset.

<p>Den 23-årige bilentusiast har sammen med sin bror købt en hel del gamle biler, som nu bliver solgt. Arkivfoto</p>

Den 23-årige bilentusiast har sammen med sin bror købt en hel del gamle biler, som nu bliver solgt. Arkivfoto

<p>Foto: Campen Auktioner</p>

Foto: Campen Auktioner

16 gamle biler dukkede op i skov - nu skal de på auktion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce