3,3 millioner til ny cykelsti i Foldby-Norring

Den nye cykelsti kommer i forlængelse af en allerede eksisterende cykelsti. Tegning: Favrskov Kommune

3,3 millioner til ny cykelsti i Foldby-Norring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Foldby-Norring får ny cykelsti på 1,7 kilometer.

Favrskov: Favrskov Kommune har fået bevilliget i omegnen af 3,3 millioner kroner til et cykelstiprojekt, der indebærer en 1,7 kilometer lang cykelsti i byområdet Foldby-Norring.

Pengene kommer fra den statslige cykelpulje, der blev afsat tidligere på året af forligskredsen bag aftalen om "Bedre og billigere kollektiv trafik".

Cykelstien bliver udført som en såkaldt fællessti, som er betegnelsen for en sti, der både huser cyklister og fodgængere. Fællesstien skal gøre skolevejen tryg for store og små i lokalområdet og vil samtidig sikre en kobling til det øvrige stisystem. På den måde kan borgerne benytte cykelsti ind til Hinnerup, hvor der er mulighed for indkøb, arbejde og adgang til tog.

- Vi ønsker at gøre cyklen til et oplagt alternativ i folks daglige trafiklogistik. Det er vigtigt, at vi hele tiden arbejder for bedre vilkår for cyklisterne, så endnu flere bruger cyklen. Derfor har byrådet også prioriteret projektet om en fællessti i Foldby-Norring i budgettet for 2018. Oven i hatten giver projektet her mulighed for, at flere børn kan cykle sikkert til og fra skole, og det ligger jo os alle på sinde, siger formand for teknik- og miljøudvalget Kurt Andreassen (V).

Favrskov Kommune forventer, at den nye fællessti vil mere end tredoble cykeltrafikken i Foldby-Norring, og at borgerne vil opleve en markant højere grad af tryghed, når de cykler.

Projektet i tal
Projektets budget: 8.170.000 kr.Bevilliget tilskudsandel: 3.268.000 kr.

Længde på ny cykelsti: 1,7 kilometer

Anlægsstart: August 2018

Projektets forventede slutdato: December 2019

3,3 millioner til ny cykelsti i Foldby-Norring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce