8. klasserne fik testet deres praktiske håndelag

8. årgang på Østervangskolen i Hadsten tog også godt imod Skole Skills Stafetten. Foto: Favrskov Kommune

8. klasserne fik testet deres praktiske håndelag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alle elever på Favrskovs 8. klassetrin har gennem de seneste uger deltaget i Skills Stafetten anført af Den jydske Haandværkerskole. Her fik de prøvet en række praktiske håndværk af.

Favrskov: 8. klasseeleverne på Favrskovs folkeskoler er blevet meget klogere på deres evner indenfor de praktiske håndværk. Peter Kjærsgaard og Hanne Bisgaard Hansen, som er henholdsvis underviser og projektleder på Den jydske Haandværkerskole i Hadsten, har nemlig været på besøg hos Favrskov Kommunes 10 8. klassetrin for at afholde Skills Stafet.

Skills Stafetten er en konkurrence, hvor 8. klasseelever i tremandshold dyster mod hinanden i opgaver, der kræver et praktisk håndelag. Stafetten er lavet for at skabe interesse for erhvervsuddannelserne blandt de ældste folkeskoleelever.

- Vi har simpelthen været rundt på 10 skoler i Favrskov. Her har vi lavet en række praktiske konkurrencer, som alle 8. klasserne har dystet mod hinanden i, og nu har vi altså fundet én skolevinder på hver af de 10 skoler, fortæller Peter Kjærsgaard, underviser på Den jydske Haandværkerskole.

Finale 11. november

De ti vindergrupper skal dyste mod hinanden i en såkaldt Favrskovfinale til et åbent hus-arrangement på Den Jydske Haandværkerskole 11. november. Vinderen af denne konkurrence skal deltage i en landsdækkende Skole Skills-konkurrence til januar i forbindelse med DM i Skills.

DM i Skills, som er en konkurrence mellem Danmarks erhvervsskoleelever, har eksisteret siden 2011. Den har til formål at promovere erhvervsuddannelserne på en positiv måde ved at vise de dygtigste eud-elever, der gennem en række konkurrencer yder deres bedste.

Ifølge Peter Kjærsgaard er Skills Stafetten i Favrskov blevet vel modtaget af eleverne.

- De har taget så godt imod det, og man har tydeligt kunne mærke, at de synes, det har været spændende. Vi har set, at mange elever har fået udfordret nogle kompetencer, de slet ikke vidste, de havde, så de oplevet at "Hov, der var noget, jeg kunne, som nogle af de andre ikke var lige så gode til".

- Nogle har helt sikkert fået en positiv skoleoplevelse at gå hjem på, og det er lige nøjagtig det, det handler om, siger han.

8. klasserne fik testet deres praktiske håndelag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce