Bierfesten er årets største fest: Det lykkes, fordi vi løfter i flok

Lørdag eftermiddag vil håndboldhallen Arena Vestjysk Bank i Hadsten være forvandlet til en tysk bierstube fyldt med mere end 700 feststemte borgere iklædt lederhosen og Heidi-kjoler. Men intet af det kunne være blevet virkelighed uden opbakningen fra klubbens medlemmer, lyder det fra festens tovholder Bjarne Frislev. Foto: Pia Pagaard M. Madsen

Bierfesten er årets største fest: Det lykkes, fordi vi løfter i flok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mere end 700 borgere møder op i fuld oktoberfest-mundering, når Hadsten Håndbold i weekenden lukker dørene op til dette års Hadsten Bierfest. En fest, der kun lader sig gøre, fordi opbakningen til den er uovertruffen, mener tovholderen.

Hadsten: Der er lederhosen og Heidi-kjoler. Tyrolermusik. Wienerschnitzler ad libitum og ikke mindst literstore fadøl i stride strømme. Ja faktisk mangler der absolut ingenting, når mere end 700 festklædte borgere fra Hadsten i den kommende weekend indtager Arena Vestjysk Bank for at lader sig forføre af stemningen ved Hadsten Bierfest.

- Det bliver helt fantastisk. Når vi er færdige med at stille det hele an her i hallen fredag aften, så vil den ikke længere være til at kende. Det vil føles som en rigtig, sydtysk bierstube, siger kasserer i Hadsten Håndbold og tovholder for Hadsten Bierfest, Bjarne Frislev og slår begejstret ud med armene.

En vigtig indtægtskilde

Det er efterhånden fire år siden, at Hadstens borgere blev introduceret for konceptet, der indebærer syv timers festivitas i bedste oktoberfest-stil.

Det første år blev ganske vist en lidt lunken affære med svigtende billetsalg og et beskedent overskud, men siden da har bierfesten fået sit tag i byens borgere, og i dag er den en af håndboldklubbens største indtægtskilder.

- Alene billetsalget giver jo en omsætning på en lille kvart million, og dertil kommer omsætningen i baren. Vi har blandt andet købt 90 flasker jägermeister og så regner vi med at sælge godt 1800 liter fadøl - helst 2000, siger Bjarne Frislev og fortæller, at sidste års bierfest endte med at give Hadsten Håndbold et overskud på godt 100.000 kroner.

Udsolgt i juni

Bjarne Frislev klarer dog ikke ærterne helt alene. Han er en del af en arbejdsgruppe på ni mand, som sammen har det overordnede ansvar for afviklingen af Hadsten Bierfest. Hertil kommer en gruppe på op mod 16 ambassadører, som hver især har til opgave at sælge minimum 46 bierfestbilletter til borgere i byen.

Billetsalget til dette års fest startede 15. maj sidste år. Men billetterne var allerede udsolgt seks uger senere.

- Det er fedt. Fidusen ved brugen af ambassadører er, at vi når ud til mange forskellige mennesker i byen. Vi har revisorer, blomsterhandlere, sygeplejersker, ejendomsmæglere og ejeren af Karins Taxa blandt vores ambassadører, og de har jo hvert deres netværk, som de tager fat i for at få solgt deres billetter, siger Bjarne Frislev.

Alle er med ombord

Hertil kommer de omkring 90 frivillige, som der skal til for at nå i mål med alle de praktiske gøremål lige før og lige efter selve Bierfesten.

Ofte kan det være svært at skaffe så mange, der gerne vil hjælpe til, men i Hadsten Håndbold er det ifølge Bjarne Frislev ikke noget problem. Det handler blot om at tilbyde nogle afgrænsede opgaver, som er lette at gå til og hurtigt er overståede, forklarer han.

- Vi har rigtigt stor opbakning til det her projekt. Børnefamilierne fra vores Trille Trolle-afdeling har allerede støvet alle vores ølkrus fra de tidligere år af. Seniorafdelingen hjælper med at stille hele festlokalet an. Vores 1. divisions-damer står i baren i Heidi-kjoler under selve festen. Og når det hele slutter klokken 20, står vores U18-herrer og nogle forældre klar til at rydde op i hallen, mens vores U14-piger vasker alle de brugte ølkrus op. Det hele lykkes, fordi vi løfter i flok, siger Bjarne Frislev.

- Det skaber samhørighed

Resultatet af de mange menneskers indsats bliver en storslået fest, hvor 98 procent af deltagerne møder op i lederhosen og Heidi-kjoler.

- Det er altafgørende, at alle omfavner konceptet. Når du pludselig støder ind i revisoren eller slagtermesteren, som er trukket i de samme lederhosen som dig, så ser I hinanden med nye øjne, og det er med til at skabe en samhørighed i byen, siger Bjarne Frislev.

Alligevel må kassereren erkende, at han faktisk selv er én af de ganske få, der møder op til årets fest i forholdsvis almindeligt tøj.

- Jeg må ikke hoppe i lederhosen for min kone. Hun siger, jeg ser åndsvag ud, undskylder han sig og bryder ud i en hjertelig latter.

Er det en ordre, du accepterer med glæde eller er træt af?

- Nej, det er helt i orden. Det betyder jo, at vi i hvert fald har én klog én i familien.

Bierfesten er årets største fest: Det lykkes, fordi vi løfter i flok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce