Favrskov Ældreråd har fået ny formand

Erik Bertelsen er ny formand for ældrerådet i Favrskov. Erik Bertelsen er udover ældrerådsformand Luther-specialist og har holdt adskillige foredrag om Luther og været rejseleder på mange ture i Luthers fodspor. Privatfoto

Favrskov Ældreråd har fået ny formand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ældrerådet i Favrskov har konstitueret sig, og dermed er det blevet besluttet, hvem der kommer til at sidde på formandsposten de næste fire år.

Favrskov: Torsdag 21. november skete der en begivenhed i Favrskov, der modtog knap så megen opmærksomhed som kommunalvalget, der som bekendt blev holdt samme dag. I forbindelse med kommunal- og regionrådsvalget blev der ligeledes holdt valg til Favrskov Ældreråd. Ni personer blev valgt, og nu er det altså blevet besluttet, hvem der overtager posten som formand.

Ældrerådet har nemlig konstitueret sig, og rådet har valgt 70-årige Erik Bertelsen fra Thorsø til at stå i spidsen. Hans Kjær Christensen fra Hinnerup bliver næstformand.

Gennem sit erhvervsaktive liv har Erik Bertelsen haft lederstillinger i en række forskellige virksomheder og organisationer, senest på Kristelig Fagbevægelses hovedkontor.

I en stor del af sin fritid har Erik Bertelsen beskæftiget sig med børn og unge og har i mange år været leder på børnelejre på Kjelsø Lejren. Han er desuden formand for menighedsrådet i Thorsø og medlem af Ældrerådet i Favrskov Kommune.

Ingen personsager

De øvrige medlemmer i det nye Ældreråd er Birthe Kalstrup, Hadsten (ligeledes medlem af forretningsudvalget), Ejgild Andreasen, Hammel, Annegrethe Løkke Nielsen, Søften, Thøger Opstrup, Hadsten, Birgit Kirkensgård Hansen, Hinnerup, Alex Kejlberg, Ulstrup, Lene Degn, Voldum

Rådets funktionsperiode er 2018-2021, og det fungerer som kontaktled mellem borgerne og kommunalbestyrelsen. Ældrerådet skal høres om alle forslag, der vedrører den ældre del af befolkningen, dvs. personer over 60 år, før de vedtages politisk, og det kan på eget initiativ komme med forslag til eksempelvis en god ældrepolitik, forklarer Erik Bertelsen ifølge Favrskov Kommune.

- Alle borgere over 60 år og deres pårørende skal vide, at de også kan henvende sig til Ældrerådet med spørgsmål og sager, der har generel eller principiel interesse. Men vi behandler dog ikke personsager i Ældrerådet, understreger han.

De stemmeberettigede borgere ved ældrerådsvalget er dem, som er over 60 år, og som er bosat i kommunen. Mange benyttede sig af muligheden for at stemme ved det seneste valg, og stemmeprocenten endte på 66.

Favrskov Ældreråd har fået ny formand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce