Favrskov-børn giver madpakken en makeover

Foto: GoCook

Favrskov-børn giver madpakken en makeover

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er madpakker på dagsordenen, når Favrskovs folkeskoleelever vender tilbage efter efterårsferien

Favrskov: Hvor mange sukkerknalder er der i en frugtyoghurt? Hvordan holder skoleelever frokostpause i resten af Norden? Og hvad er den allerbedste snack til en lang skoledag?

Det skal 1200 skoleelever i Favrskov Kommune undersøge, når de sammen med GoCook, et madprojekt udarbejdet af Coop, går i skolekøkkenet for at eksperimentere med sundere snacks og madpakker på den anden side af efterårsferien.

Et af GoCooks projekter er Smagekassen, der er en kasse fyldt med råvarer og undervisningsmaterialer, som 6.500 skoleklasser over hele landet modtager. Smagekassen er i år pakket med blandt andet glaskål, kinaradiser og kikærter, så eleverne i blandt andet Favrskov kan bage pitabrød med falafel og eksperimentere med snacks til mellemmåltidet.

 - Vi synes, det er vigtigt at give børnene inspiration til sunde og spændende madpakker. Rugbrød er både godt og sundt, men børnene mister interessen for rugbrød, jo ældre de bliver. Derfor vil vi gerne inspirere til lidt mere afveksling og nye smagsoplevelser - også når det gælder de snacks, der skal være med til at holde energiniveauet oppe på en lang skoledag, siger Bente Svane Nielsen, som er projektchef på GoCook.

Skoleeleverne i Favrskov bager pitabrød og eksperimenter med sunde snacks i ugerne 43, 44 og 45. I Favrskov deltager Præstemarkskolen med med deres 9. klasser og Langå Skole deltager med deres 6. klasser. Tungelundskolen, Haldum-Hinnerup Skolen, Stervanskolen og Hadbjerg Skole deltager med deres 5 klasse. På www.smagekassen.dk kan man se alle landets deltagende skoler.

Favrskov-børn giver madpakken en makeover

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce