Favrskov fyrer op under erhvervsuddannelserne

I 2015 er målet, at 30 procent af de unge vælger en erhvervsuddannelse. I Favrskov Kommune vil man også i 2019 gøre sit ved at tage eleverne i de ældste klasser med på besøg hos lokale virksomheder. Foto: PR

Favrskov fyrer op under erhvervsuddannelserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Også i 2019 vil eleverne fra de ældste klasser i folkeskolerne i Favrskov Kommune besøge lokale virksomheder - målet er at flere af de unge vælger en erhvervsuddannelse.

Favrskov: I fremtiden kan det blive vanskeligere at finde en elektriker, der har tid til at ordne ledningerne i huset.

Måske bliver det heller ikke så nemt at få en glarmester til at udskifte den knuste rude, og det kan også være, at der mangler social- og sundhedsassistenter til at give omsorg og tryghed til de ældre, der bor på plejehjem.

Fælles for de tre situationer er, at de alle kan blive til virkelighed, hvis ikke flere unge vælger at tage en erhvervsuddannelse.

Danmark mangler i stigende grad faglært arbejdskraft.

Besøg på virksomheder

I Favrskov Kommune prioriterer byrådet også emnet, hvilket blandt andet betyder, at alle elever i ottende klasse hvert år sendes til DM i Skills, der er DM i erhvervsuddannelser.

I 2018 kom endnu en aktivitet på programmet, da mange af eleverne i de ældste folkeskoleklasser var ude og møde de mange forskellige uddannelser og erhverv på lokale virksomheder.

Det er sket som et led i projektet Smartskills.nu, der blandt andet har som mål at øge kendskabet til erhvervsuddannelserne.

Formand for arbejdsmarkedsudvalget i Favrskov, Lars Storgaard, glæder sig over de mange virksomheder, der indtil videre har stillet sig til rådighed.

- Erhvervsuddannelserne er en fantastisk bred og spændende samling af uddannelser, der kan bringe en alle steder hen i arbejdslivet. Vi er i byrådet enige om, at det er vigtigt at hjælpe interessen for erhvervsuddannelserne på vej med flere virksomhedsbesøg i 2019, siger Lars Storgaard.

Favrskov fyrer op under erhvervsuddannelserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce