Folkeskolerne bygger bro til erhvervsuddannelserne

De første elever fra 3. årgang i Favrskov Kommune er på deres første besøg på Tradium i Randers for at sætte gang i projektet "Byg et hus". Foto: PR

Folkeskolerne bygger bro til erhvervsuddannelserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med initiativet "Byg et hus" går brobygningen til erhvervsuddannelserne allerede i gang i 3. klasse i Favrskov Kommune.

Favrskov: I disse dage er de første elever fra 3. årgang på deres første besøg på Tradium i Randers for at sætte gang i projektet "Byg et hus'".

Projektet er et eksempel på det, der er intentionen med partnerskabsaftalen på bygge- og anlægsområdet fra 2016. Aftalen er indgået mellem Favrskov Kommune, Den Jydske Haandværkerskole, Aarhus Tech, Tradium og Dansk Byggeri.

Formålet med partnerskabsaftalen er blandt andet "at styrke den generelle information til folkeskolens elever om bygge- og anlægsbranchens uddannelses- og jobmuligheder".

Fra 3. - 6.-klasse kommer eleverne én dag per klassetrin på Tradium i Randers eller Aarhus Tech, hvor de skal bygge et hus i størrelsesforholdet 1:20 under ledelse af erhvervsskolens undervisere.

I løbet af fire år bliver eleverne præsenteret for byggeriets mange forskellige faser, og de prøver håndværksmetoder i tømrer-, maler-, murer- og elektrikerfagene.

Vokser med opgaverne

Anne Gammelby Lybecker, skolechef i Favrskov Kommune, glæder sig over, at konceptet er kommet godt fra start.

- Eleverne vokser i bogstavelig forstand med opgaverne, og ender med at have stor viden om, hvad det kræver at uddanne sig til og arbejde med flere håndværk. Det er nyt, at vi inddrager eleverne så tidligt, men jeg tror på, at det er det rigtige tidspunkt at begynde på. Samtidig betyder det meget for dem, at undervisningen foregår på erhvervsskolerne, for så lærer de stederne at kende og møder både elever og undervisere.

Borgmester Nils Borring, der selv var med til at underskrive aftalen tilbage i 2016, er glad for, at aftalen bliver omsat til konkrete tiltag.

- Vi er begunstiget af at have mange virksomheder og håndværkere i vores kommune, og i disse år er der godt gang i opgaverne og beskæftigelsen. Virksomhederne er afhængige af at kunne rekruttere de rigtige medarbejdere. Derfor bidrager vi gerne med tiltag, der kan åbne elevernes øjne for, at eksempelvis bygge- og anlægsbranchen også kunne være noget for dem, siger borgmesteren.

Folkeskolerne bygger bro til erhvervsuddannelserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce