Frihed og ro i Hadsten

Christine fruergaard og Marrtin Rylander har fulgt tendensen og er flyttet fra Aarhus til Hadsten. Foto: Axel schütt

Frihed og ro i Hadsten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

32-årige Christine Fruergaard og 31-årige Marrtin Rylander skiftede for to år siden ungdomslivet i en toværelses i Aarhus ud med landlig idyl og marker i Hadsten.

FAVRSKOV: Selvom de nærmeste naboer bor flere hundrede meter væk, og man skal starte bilen for at handle, har Aarhus-parret ikke fortrudt beslutningen om at flytte på landet.

- Vi har altid snakket om, at det kunne være fedt at være helt for os selv, men stadig tæt på byen. Det har vi fået her, med kun fem minutter ind til Hadsten i bil, siger Christine Fruergaard, som sammen med kæresten Marrtin Rylander har boet i både Aarhus og København.

- I København boede vi i stuen i nordvest, hvor vi følte os til skue i fire år, så vi skulle noget helt modsat og noget med meget plads, supplerer Marrtin Rylander.

Især behovet for plads kombineret med kvadratmeterpriserne var udslagsgivende, da parret ledte efter et sted at slå sig ned.

- Vi har begge hobbyer, der fylder meget. Jeg laver kager og har fået indrettet et helt kagekøkken og Marrtin træner og spiller musik, fortæller Christine Fruergaard.

I Hadsten fik parret over 300 kvadratmeter beboelse, de omkringliggende marker og ikke mindst den ugenerede hverdag, de sukkede efter. Men at det lige blev Hadsten, var mere tilfælde end et egentligt valg.

- Vi lavede ligesom en radius på en halv times kørsel rundt om Aarhus, og så gik vi i gang med at kigge. Vi har set på mindst 15 huse, og vi var forbi både Solbjerg, Hornslet og Lystrup. Men der var det begrænset, hvad man kunne få af plads, og prisen var højere. Derudover var der meget larm fra motorvejen, og vi er nok blevet meget støjfølsomme.

Alberte skal kunne rende ude uden, at vi er nervøse, og hun kan løbe langt uden at møde nogen. Her kan man gøre, hvad man vil og spille på trommer uden at forstyrre naboerne.
Christine Fruergaard og Marrtin Rylander, Hadsten-tilflyttere

Frihed og ro

Hverken Marrtin eller Christine havde nogen tilknytning til Hadsten, men der er alligevel en vis lighed mellem den østjyske by og Christine Fruergaards opvækst i Vestjylland.

- Den minder meget om der, hvor jeg er vokset op ude vest på. Og det er paradoksalt, for da jeg var teenager, kunne det ikke gå hurtigt nok med at komme væk, jeg flyttede direkte til København fra mine forældre. Venner og familie blev da også totalt overraskede, da de hørte, at vi skulle flytte herud, fortæller Christine Fruergaard, som efterhånden var kommet til at nyde besøgene hos sine forældre mere end livet i lejligheden. Så med tanker om børn begyndte landet at trække.

I dag har parret datteren Alberte på syv måneder, og beslutningen om at slå sig ned i Hadsten, er derfor også en beslutning om, hvor og hvordan hun skal vokse op.

- Vi er bestemt flyttet herud med tanke på, at der skal være plads til børn. Vi ville gerne have roen, den betyder meget, når det er det, vores datter skal vokse op i. Her er trygt, og der er frihed uden ret mange biler eller støj. Alberte skal kunne rende ude uden, at vi er nervøse, og hun kan løbe langt uden at møde nogen. Her kan man gøre, hvad man vil, og spille på trommer, uden at forstyrre naboerne, lyder det fra parret.

Pizzaerne er selvhentere

Med huset på marken i Hadsten fik parret den ønskede ro, men den afsidesliggende adresse gav også lidt panderynker i starten, for når mørket faldt på, så faldt det tungt.

- Vi har ingen gardiner, og der er mørkt, når det er mørkt. Da vi lige var flyttet herud, kunne jeg godt være lidt nervøs, når Marrtin ikke var hjemme, fortæller Christine Fruergaard. Marrtin Rylander indrømmer, at han også blev en anelse utryg, da det pludselig puslede på taget:

- Der var mange lyde, så i starten lå jeg altid en halv time og lyttede, om der kom nogen, inden jeg faldt i søvn. Og så havde vi en forbandet mår på loftet. Da jeg hørte den første gang, kiggede jeg ud af vinduet og forventede at kigge ned i hovedet på en tyv, fortæller han.

Heldigvis har måren været eneste ubudne gæst, og efter lidt tilvænning er parret faldet rigtig godt til. Især har de gode trafikale muligheder spillet en vigtig rolle.

- Da vi flyttede herud, arbejdede vi begge i Aarhus midtby og kunne følges på job i bil både frem og tilbage. Men et af vores krav var, at huset skulle ligge tæt på en togforbindelse, så vores datter også kan komme rundt, når hun bliver ældre, lyder det fra Christine Fruergaard, og Marrtin Rylander tilføjer:

- Vi er virkelig glade for at bo her og har nærmest en følelse af at være i sommerhus. Vi føler, vi bor tæt på byen, fordi Aarhus kun er 20 minutter væk i tog. Det eneste minus er faktisk, at pizzeriaerne ikke vil bringe ud til vores adresse, så pizzaerne må vi desværre selv hente.

Frihed og ro i Hadsten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce