Grøn varme på vej: solvarmeanlæg indviet i Hadsten

Det nye solvarmeanlæg har kostet omkring 50 millioner kroner at opføre. Foto: Laura Uldahl Aggernæs

Grøn varme på vej: solvarmeanlæg indviet i Hadsten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For Hadsten Fjernvarmeværk var det en festdag af de større, da de lørdag kunne indvie et knap 25.000 kvadratmeter store solvarmeanlæg.

Hadsten: Lørdag 27. april fandt den officielle indvielse af Hadsten Fjernvarmeværks nye solvarmeanlæg sted. Det skete med pompt og pragt og taler fra fremtrædende lokalpolitikere, helt som det hører sig til.

- Det gik rigtigt fint. Der var ovenikøbet lidt solskin, så anlægget kunne køre, fortæller Palle Laugesen, der er driftschef på værket.

Selvom solvarmeanlægget først officielt blev indviet lørdag 27. april, har anlægget, der har kørt de sidste fire uger, på nuværende tidspunkt allerede produceret varme nok til et års varmeforbrug for 144 nyere enfamilies huse.

Men det er kun et lille skridt på vejen, da målet er, at anlægget på årsbasis skal kunne levere varme til 800 familier.

Flere goder ved nyt anlæg

Indvielsen var derfor mere af symbolsk karakter for at understrege alt det, som anlægget kommer til at bidrage med i fremtiden, forklarer Palle Laugesen.

- Selve indvielsen var et spørgsmål om, at ejerne og kunderne skulle have lejlighed til at se anlægget, men det var også for at sende et signal om, at vi er en del af den grønne omstilling, og at det giver rigtig god mening, siger han.

Som eksempel nævner Palle Laugesen, at prisen på varme fra det nye solvarmeanlæg vil være forholdsvis stabil, og at varmeproduktionen derudover er emissionsfri, hvilket er til gavn for klimaet.

- Lige nu er vi et 100 procent CO2-neutralt fjernvarmeværk, men der kommer jo stadig noget op af skorstenen, når vi brænder halm af. Det gør der ikke med solvarme, det er helt emissionsfri, understreger han.

Solvarmeanlægget går desuden fint i tråd med Favrskov Kommunes vision om, at al varmeforsyning i kommunen i 2035 skal være dækket af vedvarende energi.

Grøn varme på vej: solvarmeanlæg indviet i Hadsten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce