Hjælp fiskene i Favrskov

Der bliver mulighed for en dag i fiskens tegn, når Favrskov Kommune sammen med Hadsten Lystfiskeriforening inviterer til World Fish Migration Day ved Rønbækken. Pressebillede

Hjælp fiskene i Favrskov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 21. april fejres World Fish Migration Day ved Rønbækken, hvor alle er inviteret til at lægge gydegrus ud og prøve elfiskeri.

Favrskov: Bliv klogere på ørreder og giv dem en hjælpende hånd. Sådan lyder opfordringen fra Favrskov Kommune og Hadsten Lystfiskeriforening til borgerne.

Kommunen markerer 21. april World Fish Migration Day sammen med Hadsten Lystfiskeriforening og inviterer borgerne til at være med til at give ørrederne i Rønbækken bedre levevilkår.

Der er allerede iværksat forskellige tiltag for at optimere fiskenes forhold. Blandt andet blev der i 2016 skabt fri passage for ørrederne i Hinnerup by ved at lave et nyt stryg, så de kan passere frit fra havet og op til toppen af Rønbækken. Det har givet positive resultater, og for første gang i cirka 40 år er der ørreder i den øverste del af bækken.

For at skabe endnu bedre forhold for fiskene skal der lægges gydegrus ud i den nævnte del af Rønbækken, og frivillige fra Hadsten Lystfiskeriforening kaster sig over arbejdet på World Fish Migration Day og inviterer alle til at komme og hjælpe.

Anders G. Christensen (V), der er formand for teknik- og miljøudvalget i Favrskov Kommune er glad for den store indsats, som de frivillige har gjort for at skabe bedre forhold for ørrederne.

- Lystfiskerforeningerne fortjener stor anerkendelse for deres frivillige indsats for at få flere fisk i vandløbene, og World Fish Migration Day er en fin anledning til at hylde dette arbejde samt sætte fokus på at sikre fiskenes livsvigtige vandringer mellem havet og de ferske vande. Jeg håber, at mange vil deltage og derved få indblik i fiskenes verden, siger han.

Elfiskeri og ørredsmagning

Som navnet antyder, er det ikke kun i Favrskov Kommune eller andre steder i Danmark, at World Fish Migration Day fejres. Det er en international begivenhed, der sætter fokus på fiskenes behov for fri passage og naturlige og varierede forhold.

Møder man op til arrangementet ved Rønbækken, er der, foruden muligheden for at hjælpe med at lægge gydegrus, træstammer og skjulesten ud, mulighed for at prøve elfiskeri. Det er biolog Torben Tran Ankjærø fra Favrskov Kommune, der står for dette, og elfiskeriet er en måde at undersøge den nuværende bestand af ørreder i Rønbækken.

Derudover vil der være oplæg ved biolog Anne Gro Thomsen fra Naturstyrelsen, der fortæller om de fremtidige planer for Rønbækken, og naturvejleder Vibe Søndergaard Jensen fra Favrskov Kommune vil byde på muligheden for at smage friskrøget ørred.

Arrangementet begynder klokken 13 og slutter klokken 15, og arrangørerne anbefaler praktisk tøj og gummistøvler.

Hjælp fiskene i Favrskov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce