Kommunen søger projekter til kulturmidler

Har du en idé til et kulturelt forslag i Favrskov Kommune? Så vil de gerne høre fra dig. Foto: Scanpix/Iris

Kommunen søger projekter til kulturmidler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Favrskov Kommune efterspørger flere kulturelle idéer.

Favrskov: Går man rundt med en idé til et lokalt, kulturelt initiativ, er det nu, man skal spidse ører. Kultur og fritid-afdelingen ved Favrskov Kommune leder nemlig efter flere ansøgere til puljen til kulturinitiativer.

Igennem flere år har det været muligt at søge økonomisk støtte til at realisere nye kulturelle ideer i kommunen. Kultur- og fritidsudvalgets pulje til kulturinitiativer er én af de muligheder, og her er ansøgningsprocessen netop blevet forenklet. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Kultur- og fritidschef Ulla Egeberg håber, at den forenklede ansøgningsproces kan lokke flere til at søge puljen til at føre deres gode kultur-ideer ud i livet.

- Vi vil gerne se mange flere ansøgninger fra foreninger, grupper og fællesskaber, der har ideer til nye kulturelle oplevelser og kreative projekter. Vi håber, at den forenklede ansøgningsproces kan få flere til at søge, siger hun.

Puljen kan i 2018 som noget nyt søges uden ansøgningsskema og til to årlige deadlines, som er 1. februar og 1. august. Puljen støtter blandt andet tværgående arrangementer, hvor flere foreninger og grupper samarbejder.

Kulturinitiativer
Aktiviteter, der ikke er omfattet af kommunens budget eller andre puljer, kan få støtte fra puljen "Kulturinitiativer".

Kultur- og fritidsudvalget og Kulturelt Samvirke kan give støtte til kulturelle aktiviteter. Støtten er som hovedregel rettet mod grupper og foreninger med et alment virke. Kultur- og fritidsudvalget står for støtte over 20.000 kroner, mens Kulturelt Samvirke står for støtte under 20.000 kroner.

Når man har indsendt sin ansøgning, prioriterer kultur og fritidsudvalget ansøgningen efter følgende kriterier: enkeltstående arrangementer, lokalt forankrede arrangementer med offentlig adgang, tværgående arrangementer med et bredt sigte - gerne hvor flere foreninger og/eller grupper samarbejder.

Kunstprojekt og middelaldermarked

Tidligere har Kultur- og fritidsudvalget blandt andet støttet det første middelaldermarked i Vejerslev og kunstprojektet "Ugly Dolls", hvor børn og ældre lavede kunst sammen. En af initiativtagerne til "Ugly Dolls", Line Frøslev, mener, at puljen til kulturinitiativer gør det muligt at prøve nye, anderledes ting af.

- Puljen lukker op for kulturelle oplevelser, som ellers ikke var mulige. I billedskolerne har vi eksempelvis faste budgetter til den daglige drift, men vi har mange flere ideer, vi gerne vil realisere, og her giver puljen mulighed for at afprøve nogle af dem, siger Line Frøslev.

Kultur- og fritidsudvalget vedtog de nye retningslinjer for puljen til kulturinitiativer i november 2017, og første ansøgningsfrist er 1. februar 2018. For at søge puljen skal man sende en begrundet ansøgning og et realistisk budget til kulturogfritid@favrskov.dk.

Kommunen søger projekter til kulturmidler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce