Kontrakten er underskrevet: Stort solvarmeanlæg i Hadsten står klar inden foråret

Hadsten Varmeværk a.m.b.a er et forbrugerejet forsyningsselskab, der forsyner 2.550 kunder. Varmeproduktionen foregår med halm, træpiller og bionaturgas ? og inden længe solen - som brændsel. Visualisering: Arkikon

Kontrakten er underskrevet: Stort solvarmeanlæg i Hadsten står klar inden foråret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bestyrelsen på Hadsten Varmeværk har indgået en aftale med himmerlandsk solfangerproducent om opførelsen af et solvarmeanlæg på 24.500 m2, som skal placeres i det sydlige Hadsten.

Hadsten: Den himmerlandske solfangerproducent Arcon-Sunmark er blevet tildelt opgaven med at opføre Hadsten Varmeværks kommende solvarmeanlæg på Toftegårdsvej 15 i Hadsten i en totalentreprise.

Det står klart, efter en EU-udbudsrunde, hvor Arcon-Sunmark samlet set afgav det mest favorable tilbud af de i alt tre leverandører, der bød ind på opgaven.

- Vi ser frem til denne opgave, hvor vi kan trække på vores velkendte og afprøvede set-up i forhold til at integrere storskala solvarme og biomasse. Derfor kan vi også gå hurtigt i gang med projektet, så Hadsten kan få gavn af investeringen i solvarme allerede til næste år, siger Ole Dalby, der er administrerende direktør i Arcon-Sunmark om projektet, der påbegyndes i starten af september i år, hvorefter solvarmeanlægget forventes færdigetableret i midten af februar 2019.

Til den tid vil selve solfangerfeltet fylde hele 24.517 kvadratmeter, og det samlede anlæg, som vurderes til at have en levetid på mindst 25 år, vil kunne producere knap 12.000 MWh om året.

- En fornuftig investering

Hadsten Varmeværk har allerede tidligere meldt ud, at projektet med det nye solvarmeanlæg forventes at koste op mod 50 millioner kroner.

Hertil fortæller varmeværkets bestyrelsesformand Niels Jørgen Bärtel, at der er to vægtige grunde til en investering i den størrelsesorden: Først og fremmest vil man sikre en minimal omkostningsudvikling på en del af produktionen mange år frem. Og dernæst vil man få en helt miljøvenlig varmeproduktion fra solvarmeanlægget.

- Den mængde el, der bruges til at drive et solvarmeanlæg, vil i løbet af få år udelukkende være grøn el, og der vil således ikke være emissioner forbundet med driften. Det er et erklæret mål for bestyrelsen at være en medspiller i bestræbelserne for at nå de nationalt fastsatte klimamål, siger Niels Jørgen Bärtel.

I første omgang vil det kommende solvarmeanlæg dække 16 procent af det årlige varmebehov for Hadsten Varmeværks brugere, mens resten bliver dækket af biomasse.

Men som en del af løsningen er anlægget på Toftegårdsvej også forberedt til en potentiel udvidelse af solfangerfeltet på 10.000 m2. Det svarer ifølge Arcon-Sunmark til en øget kapacitet på cirka 40 procent.

Kontrakten er underskrevet: Stort solvarmeanlæg i Hadsten står klar inden foråret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce