Ny forening vil sikre børns rettigheder

Den nye forening Favrskov Børns Rettigheder arbejder for at udbrede kendskabet til de rettigheder, børn med særlige behov har. Arkivfoto.

Ny forening vil sikre børns rettigheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ny forening vil hjælpe forældre til børn med særlige behov i Favrskov Kommune.

Favrskov: Som forælder til et barn med særlige behov, er det ikke altid nemt at vide, hvad ens rettigheder er, ligesom det ikke altid er så ligetil at finde ud af, hvor man finder den bedst tænkelige vejledning og støtte.

Det ved Hadsten-forælderen Niels-Søren Bøgh, og derfor har han nu startet den nye forening Favrskov Børns Rettigheder, der blandt andet har til sigte at hjælpe inklusionen i kommunen på vej. 

- Grunden til, at vi har startet foreningen, er, at vi er blevet bekendte med, at flere og flere forældre i Favrskov har sager, som ligner hinanden, vedrørende børn med særlige behov. Det kan for eksempel dreje sig om sager om børn, der er blevet ekskluderede, og som ikke oplever, de får den støtte, de har brug for. Derfor har vi lavet dette forum, siger Niels-Søren Bøgh, der udover at være far og bagmand også er bestyrelsesformand i foreningen.

Forening for alle

Favrskov Børns Rettigheder er ifølge bestyrelsesformanden en upolitisk forældrestøtteforening. Den tæller indtil videre ti medlemsfamilier, der i øjeblikket er i fuld gang med at løbe projektet i gang, men der er plads til mange flere endnu, lyder det.

- Alle forældre til børn, der har særlige behov i en eller anden udstrækning, kan melde sig ind, og vi ved, der er mange flere familier derude. Foreningen fungerer både som et sted, hvor man kan komme og sparre, men den er især også beregnet til, at man som forældre kan komme og få hjælp, hvis man har en enkeltsag, man kæmper med, siger Niels-Søren Bøgh.

- Enkeltsager kan man nemlig ikke få skolebestyrelser, forældreråd eller andre til at gå ind, så der står man ofte helt alene overfor det store offentlige apparat, kommunen er. Det kan være svært at overskue, og her kan foreningen komme ind. Der findes en række instanser, hvor man gå ind og få hjælp, råd og vejledning, og vi vil gerne hjælpe med til, at familierne bliver hjulpet i den rigtige retning, lyder det.  

Tilsvarende Odder-forening

Favrskov Børns Rettigheder er blandt andet i dialog med den tilsvarende Odder-forening Bhov. Den opstod ligeledes i sidste uge og henvender sig ligesom Favrskov Børns Rettigheder til forældre til børn med særlige behov.

- Vores foreninger adskiller sig dog lidt fra hinanden, idet Favrskov Børns Rettigheder også ønsker at forholde politikerne til aktuel statistik og regnskabstal for at dokumentere, hvordan tilstandene er i Favrskov. Det kan være i forhold til at sammenligne inklusionsindsatsen i Favrskov med andre kommuner, men også andet, fortæller Niels-Søren Bøgh.

Hvis du ønsker at støtte Favrskovs Børns Rettigheder med konkret viden, eller hvis du ønsker at være med i foreningen, kan den kontaktes via e-mailadressen favrskovboernsrettigheder@hotmail.com.

Herefter kan man få adgang til foreningens lukkede Facebook-gruppe, hvor der allerede findes vejledninger og links vedrørende børns grundlæggende rettigheder. Det er gratis at være med.

Ny forening vil sikre børns rettigheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce