Ny kommuneplan med fokus på bymidter

Den kommuneplan kan komme til at medføre store ændringer for Hinnerup bymidte. Foto: Kim Haugaard

Ny kommuneplan med fokus på bymidter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Favrskov Kommunes nye kommuneplan lægger blandt andet op til, at der i fremtiden kan udstykkes flere byggegrunde i blandt andet Hinnerup, Hadsten og Hadbjerg.

Favrskov: Byrådet i Favrskov har vedtaget kommuneplan 2017-29 efter en offentlig høring. Planen danner rammen om de kommende års udvikling af Favrskov Kommune og er den tredje og den mest omfattende til dato. Den adskiller sig på flere områder fra de tidligere kommuneplaner.

Ny lovgivning har nemlig gjort det muligt at tillade boligbyggeri i områder, der ellers har været holdt ude af planlægningen på grund af grundvandet. Favrskov har mange værdifulde grundvandsreserver i særligt den østlige del af kommunen, og derfor har det hidtil været svært at finde nye områder til netop byudvikling.

Med den nye lovgivning anses boligbyggeri dog ikke længere for at være en trussel for grundvandet, og dermed kan der i fremtiden være flere byggegrunde på vej i blandt andet Hinnerup, Hadsten og Hadbjerg. Kommuneplanen giver mulighed for hele 122 hektar - svarende til 1,22 kvadratkilometer - til nye byggeområder i Favrskov.

- I og med vi har en frygteligt masse dejligt grundvand i her i kommunen, har vi haft store krav til, hvor vi må byudvikle, men de krav er altså nu blevet væsentligt mindre. Det betyder, at denne er blevet en væsentligt anderledes plan, fordi vi nu kan byudvikle i områder, hvor vi ikke drømte om, at vi kunne byudvikle før, lød det blandt fra teknik- og miljøudvalgets formand Kurt Andreassen, da planen blev vedtaget på byrådets seneste møde.

Nye muligheder for bymidter

Især bymidterne fylder meget i den nye kommuneplan. Det gælder ikke mindst Hinnerup, hvor den nye midtbyplan nu er integreret i kommuneplanen og blandt andet ser på, hvordan der kan bygges højere og tættere og på, hvordan en eventuel letbane kan ledes igennem byen.

På mødet var det dog ikke alle, der var lige begejstrede for de nye muligheder, kommuneplanen for 2017-2029 lægger op til.

- Vi har ikke helt ligeså meget tiltro til, at det her nok skal gå, og vi vil gerne være mere forsigtige, end den nye kommuneplan lægger op til, lød det blandt andet fra Peder Meyhoff fra Enhedslisten, der sammen med Anne Neergaard fra Socialdemokratiet har arbejdet meget for beskyttelse af kommunens grundvand, og som derfor endte med at stemme imod planen.

Borgmester Nils Borring (S) derimod glæder sig over den nye plan, der ifølge ham også i fremtiden giver plads til flere borgere og nybyggere.

- Favrskov er en betydende bosætningskommune, og Kommuneplan 2017 sikrer, at vi også i fremtiden har attraktive byggegrunde i hele kommunen. Derudover tager planen højde for, at flere ønsker at bo i byerne, så her skabes plads med nye former for byggeri. Det bliver spændende at se planen blive til virkelighed i de kommende år, lyder det fra borgmesteren.

Kommuneplan 2017-29 realiseres gennem de kommende lokalplaner, som Favrskov Byråd behandler dels i takt med, at der opstår konkrete projekter, og dels når nye områder skal byggemodnes.

Forslaget til den nye kommuneplan var i offentlig høring fra 9. juli til 10. september 2017, og de 78 høringssvar gav anledning til en række ændringer i planen, der nu er indarbejdet i det endelige forslag. Der udarbejdes en ny kommuneplan hvert fjerde år.

Ny kommuneplan med fokus på bymidter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce