Nybyggeri til gavn for borgere og ansatte

Byggeprogramudvalget har sammen med en ekstern totalrådgiver Norconsult-KAAI udarbejdet et projektforslag til den nye tilbygning.

Nybyggeri til gavn for borgere og ansatte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Favrskov Kommune vil opføre tilbygning til administrationsbygningen i Hadsten for 22,7 millioner. Projektet forventes færdigt om to år.

Favrskov: Det skal være nemmere at være kommunalt ansat i Favrskov Kommune, i hvert fald hvis man arbejder i administrationsbygningen i Hadsten.

Byrådet i Favrskov skal på sit møde 29. januar give det blå stempel til en nybygning på 700 kvadratmeter, der, som det så smukt hedder i projektforslaget, "tilføjer sig til det eksisterende som en moderne fortolkning - både i form og materialitet". Projektet er udarbejdet sammen med en ekstern totalrådgiver, Norconsult-KAAI.

Ambitionen er at skabe en sammenhængende og moderne administrationsbygning, som giver de bedste betingelser for borgere og medarbejdere. Placeringen af den nye, primært medarbejderorienterede del skal sikre, at der kommer det bedst mulige flow og kortest mulige afstande i huset.

Seks nye møderum skal skabe gode faciliteter for mødet mellem borger og kommune. I den eksisterende vestlige fløj indrettes moderne kursus og mødefaciliteter. Tre store mødelokaler kan, når det er nødvendigt, slås sammen til ét stort.

En ny hovedindgang samt øget tilgængelighed og funktionalitet for borgere med fysiske udfordringer skal sikre et moderne og serviceorienteret hus, som sammen med nyindretning af venteområde og "information" signalerer imødekommendhed, nærvær og professionel håndtering af borgernes behov.

Det skal der ske
Projektet omfatter blandt andet følgende elementer:Den 17 år gamle pavillon i området fjernes.

Der tilbygges cirka 750 kvadratmeter i to etager i tilknytning til nuværende administrationsbygning.

Center for Vejledning og Afklaring (CVA) og Arbejdsmarkedsafdelingens afdeling for unge (Unges Uddannelse og Job), der i dag har til huse i lejede lokaler i Hadsten Centret, flyttes til administrationsbygningen på Vesselbjergvej.

Der etableres lokaler til Nærpolitistationen i Hadsten, der i dag har til huse i lejede lokaler i Hadsten Centret.

Dele af den eksisterende administrationsbygning renoveres og ombygges, og der etableres ny hovedindgang fra Vesselbjergvej.

Der etableres nye parkeringsområder og nye tilkørsels- og frakørselsforhold.

Kilde: Favrskov Kommune
I forbindelse med etablering af ny og mere centralt belligende hoved­indgang - skabes der åbenhed og tydelig skiltning.
I forbindelse med etablering af ny og mere centralt belligende hoved­indgang - skabes der åbenhed og tydelig skiltning.

Ny rådhushave

Også det grønne er der tænkt på: Rådhusparken omdannes til en mere intim "Rådhushave". Samtidig indpasses 65 parkeringspladser. De flotte træer bevares i videst mulig omfang.

Hele herligheden kommer til at stå skatteborgerne i 22,7 millioner kroner.

Projektet planlægges, så behovet for genhusning af personale minimeres mest muligt, så den nuværende administrationsbygning kan være i drift i hele byggeperioden.

Det betyder, at de medarbejdere, der i dag er i Hadsten Centret, først kan flyttes til den nye tilbygning, når projektet er helt gennemført. Ifølge kommunen må der påregnes gener i mindre omfang fra byggeriet, og det vil være nødvendigt at omrokere medarbejdere midlertidigt i forbindelse med færdiggørelse af lokaler i den eksisterende bygning.

Tilbygningen opføres som det første i byggefasen, og de nye lokaler i tilbygningen vil indgå i genhusning af medarbejdere i byggeperioden.

Det samlede byggeprojekt planlægges gennemført fra april 2019 til juni 2021 med etablering af parkering og grønne arealer som det sidste. De nye lokaler og parkeringsarealer forventes at stå klar 1. juli 2021.

Nybyggeri til gavn for borgere og ansatte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce