Nye master: Trekantsområde får bedre mobildækning

Det er mobilmaster i stil med denne, TDC Group nu opfører to af i Favrskov Kommune. Teleudbyderen har i forvejen 30 master stående rundt omkring i Favrskov Kommune. Foto: TDC Group

Nye master: Trekantsområde får bedre mobildækning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TDC Group opfører to nye mobilmaster i Favrskov Kommune. Beslutningen kommer efter, at Favrskov Kommune har vedtaget nye vilkår for leje af kommunale grunde til netop mobilmaster.

Favrskov: Borgere, der bor eller opholder sig i visse dele af Favrskov, kan se frem til en væsentlig bedre mobildækning i den nærmeste fremtid. TDC Group har nemlig netop besluttet at opføre to nye mobilmaster i områderne omkring Hinnerup og Grundfør.

Beslutningen kommer efter, at Favrskov byråd på sit møde 28. november besluttede at indføre nye vilkår for leje af kommunale grunde til mobilmaster.

På byrådsmødet i november blev det af byrådet vedtaget, at lejeprisen på kommunale arealer til nye mobilmaster fremover skal tage udgangspunkt i en vejledning fra Energistyrelsen, og at lejen på de respektive selskabers samlede lejemål hos Favrskov Kommune skal nedsættes.

- Vi er meget glade for, at Favrskov Kommune har valgt at tilbyde teleselskaberne mere overskuelige, forudsigelige og attraktive vilkår, når vi skal udvide vores netværk i kommunen. Det er helt afgørende, når vi skal vælge, hvor vi vil foretage de store investeringer, som en udvidelse af mobilnetværket er, og det er første skridt på vej mod at fremtidssikre kommunens mobildækning, siger underdirektør i TDC Group, Martin Nielsen.

Mobilmaster i Farvskov
De fleste af de nuværende lejeaftaler vedr. mobilmaster er indgået før kommunesammenlægningen i 2007, hvor der ikke var en overordnet vejledning for fastsættelse af lejepriserne.Lejepriserne for arealer til mobilmaster i Favrskov varierer i dag fra 6.000 til 38.500 kr. årligt, og den samlede årlige lejeindtægt for kommunen ligger på 260.000 kr.

Justeringen af priserne betyder, at lejepriserne fremover vil ligge et sted mellem 1.500 og 9.000 kr. årligt. Det medfører en samlet årlig lejeindtægt på 29.000 kr. for Favrskov Kommune.

Mindreindtægterne på ca. 230.000 kr. kan i 2018 finansieres af kommunens restbudget på 325.000 kr. fra det rådighedsbeløb, der tidligere er afsat til afdækning af mobildækningen. Mindreindtægterne i 2019 og frem skal indarbejdes i det tekniske budget for 2019-22.

Mindreindtægterne vurderes på længere sigt i et vist omfang at blive modsvaret af indtægter fra nye aftaler om opsætning af yderligere master.

En million stykket

Ifølge TDC Group er det folk, der bor, arbejder eller kører igennem det trekantsområde, der udgøres af Hinnerup, Søften og Grundfør, der kommer til at mærke virkningen af de nye master, der koster i omegnen af en million kroner at rejse stykket. Dertil kommer årlige udgifter til leje, som kan variere meget fra kommune til kommune, og det er altså disse udgifter, Favrskov Kommune fremover vil beregne efter en model udarbejdet af Erhvervsstyrelsen.

- Nogle steder oplever vi, at kommunerne sætter en meget høj pris, når vi eller et andet teleselskab har søgt efter placeringer til mobilmaster. Ofte bliver resultatet, at masten bliver droppet, og lokalområdet går glip af bedre dækning, siger underdirektør, Martin Nielsen.

- I Favrskov har kommunen valgt at gå den anden vej. Fremover ved vi præcist, hvad det koster at leje os ind på kommunens bygninger og grunde. Det gør vores planlægning meget nemmere, og det frigør ressourcer hos os, som betyder at vi nu har mulighed for at opføre to ekstra master i Favrskov Kommune i løbet af 2018, tilføjer han.

Bedre dataforhold for borgerne

Ved Favrskov Kommune ser man positivt på det, at en af Danmarks største teleudbydere allerede på nuværende tidspunkt kvitterer for den beslutning, byrådet traf for små to måneder siden.

- Jeg synes, det er positivt, for det, vi har kunnet høre fra andre kommuner, der har fastholdt den høje lejepris, er, at udbydere simpelthen er begyndt at tage deres master ned. Det er åbenbart et markedsvilkår. Vi har i årevis snakket om, hvordan vi som kommune kunne være med til at sikre bedre dataforhold for vores borgere, og hvis det her kan være ensbetydende med, at der bliver rejst flere master i en tid, hvor der fortsat kommer et større behov for ordentlig dækning, så synes jeg, det er en rigtig god ting, lyder det fra borgmester Nils Borring (A).

De to nye master forventes opført omkring Hinnerup og Grundfør, hvor TDC Group har identificeret to områder med et særlig behov for bedre dækning, og det forventes, at de vil stå klar i løbet af 2018.

Nye master: Trekantsområde får bedre mobildækning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce