Nye skilte på genbrugspladser

I 2017 blev der afleveret flere end 30.000 tons affald på genbrugspladserne iFavrskov. De nye skilte skal være med til at sikre, at endnu mere af affaldet havner i de rigtige containere. Pressebillede

Nye skilte på genbrugspladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Favrskov: Nu bliver det lettere at sortere affaldet rigtigt på genbrugspladserne i Favrskov. Favrskov Forsyning er nemlig klar med nye skilte, der med illustrationer, piktogrammer og tydelig tekst gør det nemt at finde den rigtige container.

For meget genanvendeligt affald ender i containerne til småt brændbart og deponi. Et af midlerne til at ændre det, er nye skilte. I løbet af foråret skifter forsyningen derfor de gamle og slidte skilte ud med nye på kommunens fire genbrugspladser.

Det er i dag muligt at sortere i flere end 40 forskellige affaldstyper på genbrugspladserne i Favrskov. Derfor er det afgørende, at skiltene kan give kunderne en god vejledning.

- Skiltene skal gøre det lettere at navigere på pladserne. Derudover skal skiltene vejlede kunderne til at sortere affaldet rigtigt, men også inspirere og motivere til at sortere så meget som muligt, siger Jens Drivsholm, der er driftschef i Favrskov Forsyning. Piktogrammerne på skiltene er en del af Dansk Affaldsforenings nye piktogramsystem, der er udviklet i samarbejde med KL, Miljøstyrelsen og en række affaldsselskaber fra hele landet.

Visionen bag de nye piktogrammer er at lave et fælles landsdækkende system, så man vil møde det samme piktogram for en bestemt type affald, uanset om man er derhjemme, i sommerhuset, på arbejde eller besøger familien i den anden ende af landet.

Indtil videre har 45 kommuner taget det nye piktogramsystem i brug i forskelligt omfang.

Nye skilte på genbrugspladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce