Nyt tilbud til pårørende til demente


Nyt tilbud til pårørende til demente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et nyt tilbud til pårørende til demensramte har set dagens lys i Favrskov Kommune.

Favrskov: I sidste uge meldte Ældre Sagen og Menighedsplejen i Hinnerup ud, at de var indgået i et samarbejde omkring om en café for pårørende til folk med demens, og nu melder Favrskov Kommune sig på banen med et lignende initiativ.

Fra årsskiftet tilbyder kommunen nemlig pårørendesamtaler i grupper under kyndig vejledning af kommunens demenskonsulenter. Formålet med grupperne er ifølge kommunen at skabe dialog, og samtalerne vil overordnet set tage udgangspunkt i de oplevelser, man som pårørende til en demensramt kan have i hverdagen.

I grupperne vil der blandt andet blive talt om, hvordan man forstår og håndterer den ændrede adfærd hos personer med demens, ligesom der vil blive talt om, hvordan man bedst forstår og håndterer sine egne reaktioner i forskellige situationer. Der vil blive vejledt om, hvordan man som pårørende takler den ændrede situation, man som pårørende pludselig står i, ligesom man som pårørende kan blive introduceret til, hvordan man bedst navigerer rundt i kommunens forskellige tilbud.

Gruppen styres af professionelle og foregår på Plejecenter Møllegården i Hadsten. Forløbet strækker sig over fire måneder med i alt seks mødegange.

For at deltage skal man have en pårørende/ægtefælle, som har en demensdiagnose, og ønsker man at være med, skal man kontakte Sheila Vestergård på 89 64 17 68 eller Gitte Vitting på 89 64 17 66 mellem klokken 8 og 9 på hverdage.

Der er forventet opstart tirsdag 9. januar 2018.

Nyt tilbud til pårørende til demente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce