Poul arbejder frivilligt for Søftens identitet

Logo

Poul arbejder frivilligt for Søftens identitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Poul Boisen fra Søften er opdraget til at deltage i det lokalsamfund, han bor i. Han har derfor næsten altid ydet en eller anden form for frivilligt arbejde. I dag sidder han i bestyrelsen for Søften Landsbyråd, som arbejder for at den lille by bliver ved med at være sin egen.

Søften: For Poul Boisen fra Søften er det at være frivillig bare noget, man gør. I barndomshjemmet i Sønderjylland var faderen både frivillig sognefoged, formand for det lokale menighedsråd og medlem af den lokale landbrugsforening, og Poul Boisen har derfor allerede fra barnsben betragtet frivillighed som en helt naturlig ting.      

- Frivillighed er noget, jeg er opvokset med, så for mig er det lidt sjovt, at der er opstået sådan en idé om, at det at være frivillig skulle være noget særligt. Det har altid ligget i den kultur, jeg kommer fra, at man deltager i det lokalsamfund, man bor i, siger han.

Af samme årsag har Poul Boisen også altid lavet en eller anden form for frivilligt arbejde selv. Som ung tog han del i de lokale ungdomsforeninger, og da han i midten af firserne flyttede til Søften, var det i en årrække som bestyrer for det lokale forsamlingshus, at store dele af hans fritid blev brugt. I 2011 tog Poul Boisen så initiativ til at stifte Søften Landsbyråd, og her han været frivillig lige siden.

Landsbyrådet, som Poul Boisen sidder i bestyrelsen for, og som han var med til at oprette i sin tid, står blandt andet bag parken, der ligger i centrum af Søften, og som her ses i baggrunden af billedet. Foto: Axel Schütt.
Landsbyrådet, som Poul Boisen sidder i bestyrelsen for, og som han var med til at oprette i sin tid, står blandt andet bag parken, der ligger i centrum af Søften, og som her ses i baggrunden af billedet. Foto: Axel Schütt.

Ikke bare en forstad til Aarhus

Idéen til Søften Landsbyråd opstod i forlængelse af, at man i forbindelse med kommunesammenlægningen i 2007 oprettede ét samlet råd for i alt 43 landsbyer i den nye Favrskov Kommune.  

- Men vi syntes egentlig, at Søften havde en størrelse, der gjorde, at byen burde have sit eget lokalråd. Søften havde og har mange store, gode foreninger, men vi syntes, at de holdt sig meget for sig selv. Vi ønskede derfor at skabe mere forbindelse imellem dem. Det var blandt andet der, vi så rådets berettigelse, fortæller Poul Boisen.

Landsbyrådet har siden dets etablering i 2011 sat mange skibe i søen. Det har blandt andet fået etableret en park i centrum af Søften og startet en årlig markedsdag. Men - måske vigtigst af alt - har det gjort sit til, at byens nye kvarterer bliver en del af byen og livet i den.

- Søften er en gammel landsby, som er vokset kraftigt med nye kvarterer i retning mod Aarhus henover de seneste mange år. I rådet arbejder vi derfor meget for, at Søften bliver ved med at være en by med sin egen identitet, så den ikke går hen og "bare" bliver en forstad til Aarhus, og det gør vi blandt andet ved at få tilflytterne til at engagere sig i byen og i landsbyrådet, forklarer Poul Boisen.

Giver så meget igen

Poul Boisen arbejdede, indtil han sidste år gik på efterløn, i IT-branchen. Mængden af tid, han bruger i landsbyrådet, er ikke steget af den grund, fortæller han, men den svinger meget. Oftest bruger han dog et sted mellem to og fem timer på sit frivillige virke om ugen. 

For Poul Boisen lønner det at være frivillig sig på mange måder, og han forsøger derfor også at påvirke sine egne børn såvel som så mange andre til at melde sig ind i foreninger.

- Det at være frivillig giver rigtig meget igen. Selvfølgelig er det til tider surt at skulle til et møde eller lignende, men det ender altid med at være berigende. Det er sjovt at være med til at gøre en forskel i sit lokalområde, og man lærer enormt meget af at arbejde sammen med folk, der ikke nødvendigvis er ligesom en selv. Det er en stor berigelse, og jeg kan kun anbefale andre at springe ud i det, siger han.

Poul arbejder frivilligt for Søftens identitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce