Prognoserne holdt: Rødt flertal i Favrskov

Nils Borringer indtager endnu en gang borgmesterkontoret i Favrskov. Foto: Louise Enstrøm

Prognoserne holdt: Rødt flertal i Favrskov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stemmerne i Favrskov er talt op, og de viser en sejr til rød blok. Dermed kan Nils Borring formentlig se frem til endnu en borgmesterperiode efter nytår.

Favrskov: De sidste stemmer er kommet ind i Favrskov, og borgmester Nils Borring (S) kan efter alt at dømme forvente at tage hul på sin tredie periode som borgmester i Favrskov Kommune.

Socialdemokratiet har samlet set modtaget 11.638 stemmer, hvilket giver partiet 11 mandater i næste periode. Konservative kan se frem til to pladser i byrådet, mens Venstre har fået ni mandater. SF, DF og Enhedslisten har hver især opnået ét mandat.

Nils Borring var kort  tid efter, at den endelige mandatfordeling var kommet frem, en tilfreds herre.

- Jeg er en glad mand. Det er et snævert flertal, men det, vi har aftalt, er jo netop også at lave noget bredt. Det er sådan, vi har arbejdet i otte år, og det er sådan, vi fortstætter. Det kommer ikke til at ændre ret meget. Jeg kommer til at gå efter en bred konstituering, og dem, der klart støtter os, skal selvfølgelig have det, man så giver i sådan en aftale, lød det fra borgmesteren.

8022 stemmer til Venstre

Det røde flertal betød samtidig, at borgmesterposten i Favrskov heller ikke denne gang landede i hænderne på Venstre. Partiet modtog samlet set 8.022 stemmer, og det var et udfald der, naturligt nok, ærgerde partiets spids- og borgmesterkandidat, Flemming Nørgaard.

- Jeg er da skuffet over, at jeg ikke kan blive borgmester. Jeg er sådan set fint tilfreds med partiets resultat, for vi har en stærk, blå blok, men det ærgrer mig da, at vi ikke lige får det sidste huk med, lød det fra Flemming Nørgaard, kort tid efter mandatfordelingen var kommet frem.

Flemming Nørgaard var dog ikke synderligt overrasket over resultatet i Favrskov.

- Men jeg er ikke overrasket. Oddsene var ikke med os, og jeg er sådan set stolt over det resultat, vi trods alt har nået. Nu er jeg bare spændt på at se, hvordan det er gået med Venstre på landsplan, lød det.

Prognoserne holdt: Rødt flertal i Favrskov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce