Regnvejr udfordrer lokale fodboldklubber

De usædvanligt våde fodboldbaner gør kampfordeler i SGF, Kjeld Eskildsen, til en travl mand for tiden. Foto: Louise Enstrøm

Regnvejr udfordrer lokale fodboldklubber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den våde sensommer har givet Favrskov Kommune og dens idrætsforeninger store udfordringer. I Søften er fem fodboldkampe i fare for at blive aflyst på grund af oversvømmede baner.

FAVRSKOV: Sensommeren 2017 har været en exceptionel våd én af slagsen, og det afføder nu hidtil usete problemer for kommunen og dens idrætsforeninger. 

Favrskov Kommunes Trafik- og Veje-afdeling oplever nemlig ualmindeligt store udfordringer med at vedligeholde flere af kommunens grønne arealer - herunder især dem, der står til rådighed for en stor del af kommunens sportsudøvere.

- Vi har kæmpe problemer med alle vores boldbaner og idrætsanlæg. De kan simpelthen ikke holde til de maskiner, der skal klippe dem, fordi jorden er så våd. Græsset gror jo desværre stadigvæk, selvom det er vådt, men vi river altså banerne i stykker, hvis vi forsøger at køre på dem. Derfor er vi nødt til at lade dem være, fortæller Jørgen Kristensen, afdelingsleder i Trafik og Veje i Favrskov Kommune, og tilføjer, at man ikke tidligere har oplevet tilsvarende problemer i kommunen.

- Vi har ikke haft problemer med vedligeholdelsen af de grønne områder i en sådan grad, som vi har lige nu. Det er et meget usædvanligt år, og det skaber store udfordringer for rigtig mange mennesker, siger Jørgen Kristensen.

SGF har grundet deres egne mere eller mindre ubrugelige plæner været nødt til at låne baner i henholdsvis Korsholm, Hinnerup og Aarhus for at følge med. Foto:  Louise Enstrøm
SGF har grundet deres egne mere eller mindre ubrugelige plæner været nødt til at låne baner i henholdsvis Korsholm, Hinnerup og Aarhus for at følge med. Foto: Louise Enstrøm

- Aldrig oplevet noget lignende

Et af de steder, sommeren og efterårets voldsomme nedbørsmængder skaber udfordringer, er i Søften. Her har én af SGF's to ellevemandsbaner stået ubenyttet hen i mere end seks uger, mens den anden kun har kunnet blive benyttet på deltid, og det har sat Kjeld Eskildsen, som har været kampfordeler i fodboldklubben siden 1985, på overarbejde. 

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende, og jeg mindes ikke, at jeg nogensinde har brugt så mange timer i klubben, som jeg gør lige nu, fortæller han.

- Banerne kan se fine ud om morgenen, men så har det måske regnet en time i løbet af dagen, og så kan vi ikke spille på dem. Så skal vi orientere spillere, modstandere og dommere og desuden finde ud af, hvornår kampen så kan afvikles. Det er ikke altid ligetil, så vi har fået en række hængepartier med kampe, der ikke er blevet afviklet til tiden, siger Kjeld Eskildsen.

I SGF er en række kampe blevet udskudt, og fem ungdomskampe er indtil videre i farezonen for at blive aflyst helt, inden sæsonen slutter i november.

- De kan formentlig kun blive afviklet, hvis vejret virkelig arter sig gevaldigt fra nu af. Og det er jo ikke bare kampene, der skaber udfordringer. Vi har 500 spillere, der også skal træne. Til det har vi en lille træningsbane, men den kan jo heller ikke følge med, siger kampfordeleren.

Ikke kun Søften

Det er ikke kun i Søften, at regnvejret skaber udfordringer for den lokale fodboldklub. I HSK i Hadsten har man også haft sit hyr med nedbøren.

- Vi er ikke hårdest ramt, men vi har bestemt også haft problemer. Problemet nu er især, at vi er meget begrænset, fordi vi træner om aftenen og derfor skal bruge baner med lys. Dem har vi kun to af, så de er medtagede, siger Gert Jensen, formand i HSK's fodboldudvalg.

Gert Jensen fortæller, at spillerne i Hadsten til en vis udstrækning har kunnet benytte banerne indtil nu, og at man derfor endnu ikke har set sig nødsaget til at aflyse kampe. Dette er dog ikke ensbetydende, at man ikke har haft problemer, lyder det.

- Vi har brugt ualmindeligt meget tid på at informere trænere og spillere for at sikre os, at de træner ansvarligt og skåner banerne mest muligt ved at spille i yderområderne. Og derudover har vi faktisk også haft oversvømmelse i omklædningsrummene, fordi en af banerne simpelthen ikke kunne komme af med vandet, så det fossede ned. Så vi har helt klart også godt kunnet mærke, at det har regnet, siger Gert Jensen.

Regnvejr udfordrer lokale fodboldklubber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce