Storslået engangsforestilling i Hadsten

"Tog til tiden" handler om en ung banebørstes hårde arbejde med at anlægge jernbanen, da han forelsker sig hovedkulds i en smuk kvinde. Foto: Lilje Windbirk

Storslået engangsforestilling i Hadsten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kulturhuset Sløjfen forvandles i slutningen af måneden til en udendørsscene, hvor engangsforestillingen "Tog Til Tiden" bliver opført.

Hadsten: Kulturhuset Sløjfen danner søndag 29. oktober rammerne om den stort anlagte forestilling "Tog Til Tiden". Med avancerede lys- og lydprojektioner forvandles kulturhusets facade til en scene i flere niveauer, hvor dansere, ildgøglere og musikere vil fortælle en kærlighedshistorie med udgangspunkt i dengang, jernbanen kom til Danmark - og ikke mindst til stationsbyen Hadsten. 

Historien er fortalt gennem billeder, musik, optrin, dans, lyd og lys, og alle elementer i forestillingen er skabt særligt til denne ene aften og til Sløjfens bygning. Scenografi og lysdesign er skabt af Benjamin La Cour, der modtog en talent Reumert for sin scenografi til "Klokkeren fra Notre Dame" på Fredericia Teater. Musikken er skrevet af de professionelle musikere Thomas Hamilton og Jesper Mikkelsen, som også vil spille musikken live 29. oktober. 

- Det bliver virkelig noget helt specielt. En eventyrlig aften med masser af musik, lys og lyd, der kun kan opleves denne ene gang. Og så er det jo også fantastisk, at der er en masse aktører med fra lokalområdet, siger Lilje Windbirk, der er uddannet skuespiller og manuskriptforfatter, og som er instruktør og kunsterisk leder på forestillingen.

Kun den ene dag

"Tog Til Tiden" er blevet til i samarbejde mellem Randers Egnsteater, Kulturhuset Sløjfen i Hadsten og en lang række professionelle kunstnere og lokale aktører.

Forestillingen fremføres i forbindelse med europæisk kulturhovedstad 2017, og den er blevet til med økonomiske midler fra henholdsvis kultur- og fritidsudvalget, Kulturhuset Sløjfen og ELRO Fonden. Kostumerne bliver syet på Hadsten Produktionsskole, og elever fra Den jydske Haandværkerskole skal bygge flere af de sceniske elementer, mens Sløjfens egne frivillige kommer på arbejde bag kulisserne.

Forestillingen kommer kun til at blive vist den ene dag, og den kan opleves fra Ernst B. Sunds Plads i Hadsten. Det er søndag 29. oktober klokken 19, og man skal bare møde op, da det er gratis.

Storslået engangsforestilling i Hadsten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce