Tanja's Deli sagde farvel til midtbyen: Sådan går det i dag

Lejemålet i midtbyen har endnu ikke fået et andet formål. Arkivfoto: Fakri Aldin Koleilat

Tanja's Deli sagde farvel til midtbyen: Sådan går det i dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er snart halvandet år siden, Tanja Madsen drejede nøglen om til sin populære delikatesse i Randers Midtby. Nu har hun satset alt på netbutikken delilet.dk - og det har vist sig at være den helt rigtige beslutning.

Randers/Laurbjerg: I september 2017 lukkede Tanjas Delicafé på Rådhustorvet. Men det betyder ikke, at indehaver Tanja Madsen har sagt farvel til livet i en delikatesse - tværtimod. For første gang i flere år kører hendes forretning derudad med sorte tal på bundlinjen, nu hedder adressen bare Laurbjerg og ikke Randers.

Helt anderledes kritisk så det ud inden lukningen på Rådhustorvet. Siden Tanja Madsen i 2015 gik på barsel, faldt omsætningen i hendes butik stødt.

- Det gik rigtig fint de første tre år efter butikkens åbning. Men de sidste to år gik det heftigt nedad bakke. Jeg mistede 60 procent af min omsætning i løbet af de to år, fortæller hun uden præcis at kunne pege på, hvad der gik galt. Hun var selv på barsel, da den nedadgående kurve begyndte, og derfor var hun ikke til stede i butikken til at spotte eventuelle problemer.

- Jeg er dog overbevist om, at parkeringsproblemerne omkring Rådhustorvet havde en stor del af skylden. Det var besværligt for mine kunder at komme ind og hente maden, fordi de ikke kunne parkere nogen steder, siger hun og fortsætter:

- Efterhånden som flere og flere meldte sig ind på tapasmarkedet, begyndte mine kunder at vælge dem, der tilbød levering, så de slap for besværet med at skulle ind til midtbyen og hente maden.

I løbet af det første år i Laurbjerg kunne jeg se, at 80 procent af mit salg lå online. Det er ganske enkelt sværere at leve af strøgkunder herude end i Randers.
Tanja Madsen, indehaver af delilet.dk
Nyt liv i gamle lokaler
Siden Tanja Madsen for 16 måneder siden lukkede sin butik på Rådhustorvet 7, har lokalerne stået tomme. Men nu er der håb for, at der igen kommer liv på adressen.

I hvert fald fortæller erhvervsmægler Magnus Leth Nielsen fra EDC Erhverv Trio, at der i øjeblikket er gang i forhandlinger med en potentiel lejer. Men hvilken lejer, der er tale om, eller hvornår en eventuel aftale kan forventes at falde på plads, vil han ikke udtale sig om.

På grund af lokalernes indretning er der dog med al sandsynlighed tale om en lejer fra restaurationsbranchen.

Ifølge EDC Erhverv ligger den månedlige husleje på 20.000 kroner for det 113 kvadratmeter.
Det kører på skinner for Tanja Madsens online-delikatesse
Det kører på skinner for Tanja Madsens online-delikatesse "delilet.dk". Arkivfoto: Annelene Petersen

Kun onlinesalg

Uanset, hvad årsagen var, havde den store konsekvenser for Tanja Madsen, der i 2017, efter to år med faldende omsætning, så sig nødsaget til at lukke butikken.

I stedet åbnede hun en tilsvarende butik i hjembyen Laurbjerg ved Langå, samtidig med at hun begyndte at satse mere og mere på at få kunderne til at bestille tapas, sandwich og lignende via delilet.dk.

- I løbet af det første år i Laurbjerg kunne jeg se, at 80 procent af mit salg lå online. Det er ganske enkelt sværere at leve af strøgkunder herude end i Randers, fortæller Tanja Madsen.

I efteråret 2018 besluttede hun derfor at droppe den fysiske forretning og i stedet satse 100 procent på onlinesalget, hvor kunderne bestiller via hjemmesiden og kan vælge selv at afhente maden i hendes køkken i Laurbjerg eller få den leveret direkte til døren. Hun får stadig bestillinger fra privatpersoner, der vil købe en enkelt sandwich eller tapasbakke til frokosten. Men langt de fleste ordrer er dog i en lidt anden størrelsesorden.

- Der er flere virksomheder, hvor medarbejderne jævnligt går sammen og bestiller frokost hos mig. Derudover har jeg masser af firmareceptioner og større selskaber som fødsesldage, julefrokoster, konfirmationer og studenterfester, fortæller hun, mens hun er i fuld gang med at lave mad til en firmareception med 40 gæster.

Derudover leverer hun i hverdagene pastasalater, sandwich og andre frokostretter til skoleboden på Hadsten Skole. På den måde er hun sikret en stabil indtjening selv i årets stille måneder.

Arkivfoto: Annelene Petersen
Arkivfoto: Annelene Petersen

Tak til Randers

Set i bakspejlet er Tanja Madsen ikke i tvivl om, at det var den helt rette beslutning at rykke ud af midtbyen. Omvendt er hun også taknemmelig for de år, hun nåede at få i Randers. Det var nemlig her, hun fik skabt sig et navn og et godt omdømme.

- Jeg havde ikke været der, hvor jeg er i dag, hvis ikke det var for butikken i Randers, fastslår hun.

Når snakken falder på fremtiden har hun da heller ikke de store ønsker til forandring. Jovist, der er travlt i køkkenet i Laurbjerg, hvor der kun er hende selv, en fleksjobber og hendes far til at holde skansen. Så måske bliver der ansat en medarbejder, inden året er omme. Men derudover er fremtidsdrømmene beskedne. Der er ingen store udviklingsønsker eller håb om ny fysisk butik.

- Min forretning kører rundt med sorte tal på bundlinjen, og jeg trives rigtig godt herude. At jeg også bor i Laurbjerg gør det meget nemt at være selvstændig. Jeg hygger mig, og er glad for at stå op hver eneste dag. Så længe det fortsætter sådan, har jeg ingen planer om at ændre noget, lyder det fra Tanja Madsen.

Tanja's Deli sagde farvel til midtbyen: Sådan går det i dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce