Undgå indbrud: Klip hækken, lad opvasken stå og tænd lyset

Foto: Claus Thorsted

Undgå indbrud: Klip hækken, lad opvasken stå og tænd lyset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I sidste weekend var der ikke mindre end 10 indbrud i Favrskov. Fem i Hinnerup og fem i Hadsten.

FAVRSKOV: De mange indbrud er langt over normalen, derfor er Østjyllands Politi interesserede i at høre, hvis man ser noget mistænkeligt.

- Vi kigger på det, for det er ikke så tit, vi får indbrud i klynger på den måde. Det har stor interesse for os, og vi prioriterer indbrud højt, siger Lennart Glerup, vicepolitidirektør i Østjyllands Politi.

Politiet ved endnu ikke, hvem der har begået de mange indbrud, men man arbejder på højtryk for at finde ud af det, og indtil videre arbejder man ud fra to forskellige spor.

- Når der er de her klynger af indbrud, kigger vi på, om det kan være nogen lokale, altså nogen, vi kender i forvejen. Eller det for eksempel er omrejsende kriminelle, de kan jo allerede være ude af landet. Men vi har ikke 100 procent identificeret dem endnu, så vi kører med flere teorier og kigger fx på, om der har været rudeknusning, eller hvilke metoder der brugt. Derudover har vi sikret spor, som er sendt til undersøgelse, forklarer Lennart Glerup.

Hold øje med nabohuset

Om der bliver indbrudsboom i Favrskov igen i denne weekend, kan Lennart Glerup af gode grunde ikke vide, men den erfarne politimand maner til besindighed.

- Vi opfatter det ikke som en tendens, så man skal ikke gå og være ekstra bange. Jeg kan selvfølgelig ikke sige, at der ikke sker noget. Men har der været en del indbrud i et område, er vores erfaring, at så kommer der det ikke weekenden efter igen, lyder det.

På trods af, at der umiddelbart ikke er fare for et decideret indbrudsboom i Favrskov igen, råder Lennart Glerup alligevel til, at man tager sine forholdsregler.

- En form for nabohjælp er godt. Vi har rigtig gode erfaringer med naboer, der hjælper hinanden. Hvis man ved, at naboen ikke er hjemme, så hold et ekstra godt øje med huset. Og ser man personer i nærheden, så lige gå en tur rundt om huset, siger han og opfordrer folk til ikke at tøve med at tage fat i politiet.

- Det er godt at være særligt oppe på dupperne, og hvis man ser noget, så skal man ringe til politiet, vi hører meget gerne om det.

Rod og tænd lys

Har man ikke et tæt forhold til naboen, kan man stadig gøre noget, for at jage tyven væk.

- Det må godt se lidt rodet ud med legetøj og opvask, og så skal man ikke lade sine værdier ligge fremme som iPad eller smykker, for det kan være, at tyven går en runde og kigger ind. Ellers hav tænd og sluk-lys og gør det i det hele taget svært for tyven at komme uset af sted. De vil helst arbejde et sted, de ikke kan ses, så hold hækken lav, lyder rådet.

Er uheldet alligevel ude eller har man en konkret mistanke, er det bare om at gribe knoglen.

- Vi er rigtig interesserede i at få oplysninger. Og hvis man ser et indbrud i gang nu og her, skal man ringe 1-1-2. Hvis man derimod for eksempel har set en bil i området og er mistænksom, så kan man ringe 1-1-4, lyder opfordringen fra Lenanrt Glerup.

Undgå indbrud: Klip hækken, lad opvasken stå og tænd lyset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce