Unge bruger biblioteket som festlokale: Nu bliver åbningstiderne ændret

Det er ikke alle, der er med på, hvad et bibliotek bør bruges til, og derfor har man nu fra politisk hånd set sig nødsaget til at ændre for åbningstiderne for selvbetjeningen i Ulstrup. Foto: Favrskov Kommune

Unge bruger biblioteket som festlokale: Nu bliver åbningstiderne ændret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kultur- og fritidsudvalget ved Favrskov Kommune ændrer åbningstiderne for Ulstrup Bibliotek. Det sker blandt andet, fordi en gruppe unge mennesker er begyndt at bruge biblioteket som festsal.

ULSTRUP: Kultur- og fritidsudvalget i Favrskov Kommune har besluttet at ændre de ubetjente såvel som betjente åbningstider for Ulstrup Bibliotek, gældende fra årsskiftet.

Årsagen til, at man ændrer de ubemandede åbningstider er, at en flok unge mennesker er begyndt at bruge biblioteket som opholdssted i stedet for, ja, bibliotek, fortæller kultur- og fritidschef ved Favrskov Kommune, Ulla Egeberg.

- Der er nogle unge, der har holdt fest der. Det drejer sig om en lille flok, som vi godt ved hvem er, og de har haft lånt kort af andre, som de har lukket hinanden ind med, og så har de siddet og drukket øl og spist chips der, fortæller kultur- og fritidschefen.

- I og med at vi har relativt få brugere i det tidsrum alligevel, har vi derfor nu besluttet at lukke for biblioteket et tidsrum i weekenden, indtil vi har fået forklaret de unge, at det ikke er det, biblioteket er til for. De er selvfølgelig hjerteligt velkomne til at være der og til bruge biblioteket, vi vil bare ikke have, at der bliver holdt fest. Det er ikke det, man skal bruge det til, siger Ulla Egeberg.

Ændringen betyder, at den selvbetjente del af biblioteket lukker kl. 18 fredag, lørdag og søndag. Indtil nu har den selvbetjente del af biblioteket ligesom de resterende ugedage haft åbent til kl. 22.

Kultur- og fritidsudvalget har desuden godkendt, at en af de tre dage med betjent åbningstid på Ulstrup Bibliotek fra årsskiftet flyttes til tirsdag kl. 10-15 i stedet for fredag kl. 10-15.

Dette gøres ud fra den betragtning, at der ikke er ret mange borgere, der benytter biblioteket fredag eftermiddag.

Ulstrup Bibliotek var kommunens første bibliotek med selvbetjent åbningstid. Efter ændringen vil bibliotekets bemandede åbningstider være mandag og tirsdag kl. 10-15 samt torsdag kl. 15-19. Åbningstiderne for selvbetjening vil være mandag til torsdag kl. 7.00-22.00 og fredag-søndag kl. 7.00-18.00.

De ændrede åbningstider gælder i første omgang fra 1. januar og i et halvt år.

Unge bruger biblioteket som festlokale: Nu bliver åbningstiderne ændret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce