Villaejer startede havebrand med ukrudtsbrænder

Genrefoto: Iris/Scanpix

Villaejer startede havebrand med ukrudtsbrænder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hadsten: På Amdrupvej i Ødum var det mandag eftermiddag klokken 17.25 tæt på at gå rigtig galt, da en beboer i en villa havde startet sin ukrudtsbrænder op i haven, men som i stedet for at gøre det af med genstridigt ukrudt fik antændt en brand.

Indsatsleder Niels Henrik Nielsen, Beredskab og Sikkerhed Randers, fortæller til Amtsavisen, at villaejeren forinden endda havde taget sine forholdsregler ved med haveslangen at sprøjte blomsterbede og haven til med en smule vand.

- Men alligevel fik det fat i noget træflis og nogle buske, der stod op ad et træhus, og så gik det lige pludselig stærkt, siger Niels Henrik Nielsen om flammerne, der altså fik fat i beklædningen på huset med sortsvedne pletter til følge.

At det ikke blev værre, end at lidt maling kan rette op på skaderne, skyldes ifølge indsatslederen, at det heldigvis lykkedes for villaejeren selv at få styr på branden med haveslangen, der var lige ved hånden.

- Så vi tjekkede bare lige huset efter med vores termiske kameraer, da vi kom derud, siger Niels Henrik Nielsen, og brandvæsenet kunne køre derfra umiddelbart efter, da der var sikkerhed for, at der ikke var noget, der fortsat ulmede på matriklen.

- Men folk skal tænke sig rigtig, rigtig godt om og holde god afstand til bygninger, for det går simpelthen bare så stærkt, lyder advarslen fra indsatslederen om brugen af haveejernes ukrudtsbrændere:

- Selv om vi for nylig har haft regn, så ved vi, at lige så snart, vi har sådan en solrig dag, hvor der også er godt med vind, så er det alt sammen tørt igen.

Villaejer startede havebrand med ukrudtsbrænder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce