Efter togulykke: Trafikstyrelsen advarer nu mod særlige vogntyper

Foto: Michael Bager

Efter togulykke: Trafikstyrelsen advarer nu mod særlige vogntyper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er mulig risiko for, at særlige sættevogne ikke låses ordentligt fast på godsvogne, lyder ny advarsel fra Trafikstyrelsen efter togtragedie. Havarikommisionens foreløbige undersøgelser har indikeret, at der kan være en sikkerhedsmæssig risiko forbundet med fastgørelsen af sættevognen.

Efter den alvorlige togulykke 2. januar, der kostede otte mennesker livet, udsender Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen nu en advarsel mod anvendelse af såkaldte "lommevogne" ved transport af sættevogne.

En lommevogn er en særlig godsvogn, der kan holde en trailer på plads ved hjælp af en låsemekanisme.

"Denne advarsel udstedes på baggrund af en orientering fra Havarikommissionen dags dato. Henvendelsen bygger på, at der er identificeret en mulig risiko for, at sættevognen ikke låses fast til skammel/saddel i forbindelse med transport", lyder det i en advarsel til hele det danske jernbanenet.

Havarikommisionens foreløbige undersøgelser har indikeret, at der kan være en sikkerhedsmæssig risiko forbundet med fastgørelsen af sættevognen til skammel/saddel i forbindelse med transport, fortæller kontorchef Claus René Pedersson til Fyens.dk.

- Når Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen bliver præsenteret for en mistanke om en sikkerhedsmæssig risiko, overvejer vi straks, om mistanken kræver, at der iværksættes nye, sikkerhedsmæssige tiltag og i givet fald hvilke, der vil være passende i det konkrete tilfælde, siger han.

Havarikommissionen oplyste i lørdags Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen om, at der kunne være risici forbundet med skammel/saddel. På baggrund heraf besluttede Trafikstyrelsen, at der var grundlag for at iværksætte et sikkerhedsmæssigt tiltag i form af en generel advarsel mod brug af 'lommevogne'.

Advarslen kommer, efter at en trailer fra en lastbil løsrev sig fra et godstog og ramte et lyntog, der var på vej over Storebælt i retning mod Sjælland onsdag morgen. Ulykken kostede otte mennesker livet og sårede yderligere 16. Den blev sendt direkte til de relevante operatører på banen og skal ses som en opfordring til ansvarlige godsoperatører om at udføre ekstra kontrol ved sikring af låsemekanismen, når sættevogne monteres på godsvogne.

Efter togulykke: Trafikstyrelsen advarer nu mod særlige vogntyper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce