Dansk thriller om kidnappet kvinde skal kæmpe om Oscar


Dansk thriller om kidnappet kvinde skal kæmpe om Oscar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debutspillefilm fra 30-årig instruktør er valgt som Danmarks bedste bud på en kandidat til en oscarstatuette.

En dansk filmkomité har torsdag valgt den psykologiske thriller "Den skyldige" som Danmarks bud på den eftertragtede filmpris Oscar.

Det oplyser Det Danske Filminstitut.

Valget blev foretaget blandt tre film. De to andre var Bille Augusts "Lykke-Per" og filmen "Vinterbrødre".

"Den skyldige" er instruktøren Gustav Möllers debutspillefilm.

30-årige Gustav Möller blev uddannet fra Den Danske Filmskole i 2015.

Filmen har Jakob Cedergren i hovedrollen som politibetjenten Asger Holm, der besvarer et 112-opkald fra en kidnappet kvinde.

Da røret bliver lagt på, står Asger tilbage med få spor og en potentielt dødbringende sag. Filmen modtog i januar publikumsprisen på filmfestivalen Sundance i USA.

- Med sin enkle, stramt komponerede historie har filmen potentiale til at stå frem i mængden, og det har den allerede bevist, siger formanden for den danske oscarkomité, Claus Ladegaard.

- De internationale kritikere har taget godt imod filmen som en original fusion mellem kammerspil og thriller, der holder publikum fanget både med sine overrumplende plottvist og nærgående realisme, siger Claus Ladegaard, der er direktør i Det Danske Filminstitut.

Det har ikke været noget let valg, understreger han.

- "Vinterbrødre" er kunstnerisk en meget skarp film. "Lykke-Per" er en film, der bygger på et kendt litterært forlæg (roman af forfatteren Henrik Pontoppidan, red.), og det er samtidig en meget bred film.

- Og så har vi "Den skyldige", som bruger sine virkemidler utrolig økonomisk. Filmens kvalitet og internationale modtagelse er det, der har gjort, at vi har peget på den som det bedste bud på en Oscar-kandidat, siger Claus Ladegaard.

Det er nu op til oscarkomitéen for ikke-engelsksprogede film at vurdere alle landes bud på en film i kategorien.

Til sidst udvælges fem film, som får en oscarnominering. Den endelige vinder af prisen afsløres ved det store show 24. februar 2019.

Dansk thriller om kidnappet kvinde skal kæmpe om Oscar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce