Forstå sagen om vanrøgt af 61 hunde


Forstå sagen om vanrøgt af 61 hunde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet fandt 7. februar 27 hunde på en adresse ved landsbyen Gjerlev tæt på Randers hos en 71-årig kvinde og hendes 59-årige samlever. Hundene gik under så dårlige vilkår, at politiet ville have dem fjernet, men det blev de først dagen efter, fordi det var et problem at få så mange hunde huset med så kort varsel.

1: Flere hunde
Vanrøgtssagen i Randers har stor bevågenhed af dyreelskere. Både nye ejere af hundene fra sagen er mødt op, men også et par folketingsmedlemmer, der vil have dyrepoliti i alle retskredse, sidder på tilhørerpladserne. Billedet her stammer ikke fra sagen i Gjerlev. Arkivfoto: Annelene Petersen

En køber af en hundehvalp anmeldte en hundeopdrætter ved Gjerlev, fordi hundene gik under meget beskidte forhold og var magre og snavsede.

Den 7. februar fandt politiet 27 vanrøgtede hunde. Den 8. februar, overdrog den 71-årige kvinde ejerskabet af hundene til Dyrenes Beskyttelse, der kørte hundene til internat i Brande.

En nabo anmeldte til politiet, at der var flere hunde. Østjyllands Politi fandt først hundene 17. februar. Her gik 18 hunde i en staldbygning på et matrikelnummer ved siden af kvindens ejendom. De blev afleveret til internat i Hjallerup.

2: 16 døde hunde

Politiet fandt 16 døde hunde i sorte plastsække. De var aflivet enten ved skud eller slag i hovedet.

I grundlovsforhøret erkendte hun at have aflivet hundene, men den tilståelse trak hun tilbage ved retssagen onsdag. Her forklarede hun, at hendes samlever skød hundene.

De overlevende hunde blev undersøgt af dyrlæger, og nogle var i så dårlig forfatning, at de blev aflivet. Flere hunde havde lidelser, der aldrig var tilset af en dyrlæge. Mange havde dårlige tænder, nogle var så bange, at de ikke kunne stå oprejst, men bare lagde sig. Flere havde så lange kløer, at kløerne var vokser rundt og tilbage i trædepuderne. Flere af hundene var udmagrede. Mange var beskidte og filtrede i pelsen. En hund havde en metalfjeder kilet fast i kindtænderne, så den ikke kunne spise.

3: Erkender våbenbesiddelse

Politiet fandt en ladt salonriffel, kaliber 22, et ladt, glatløbet haglgevær, kaliber 16, en halvautomatisk pistol, kaliber 7,63, samt 56 løse patroner i stuen på ejendommen.

Det forhold erkendte den 71-årige, der har forklaret, at våbnene stammede fra en tidligere kæreste, hun havde. Han er også død.

4: Sagen kører videre fredag

Den 71-årige erkendte erhvervsmæssigt opdræt af hundene af racerne cavalier king charles, puddel og border terrier, men nægtede at have udsat hundene for grov uforsvarlig behandling.

Hun erkendte, at have overtrådt hundeloven ved ikke at have mærket eller registreret hundene. Dog var de forsikret i Top Danmark, forklarede hun i retten. Det skal undersøges inden fredag, hvor sagen kører videre.

Forstå sagen om vanrøgt af 61 hunde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce