Ikke for b(j)ørn: Panda blæste ud af zoo

En af Odense Zoos røde pandaer blæste ud af anlægget på natten, hvor stormen Alfrida ramte Fyn. Den røde panda er noget mindre end den mere kendte sort-hvide panda. Arkivfoto: Odense Zoo

Ikke for b(j)ørn: Panda blæste ud af zoo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense Zoo manglede den ene af sine to pandaer morgenen efter stormen. Zoo mener, den må være blæst ned fra et træ og ud af haven på grund af den hårde blæst. Nu er pandaen hjemme igen efter en højspændt redningsaktion.

Stormen Alfrida tog ikke bare strømmen fra 100.000 svenskere og forårsagede oversvømmelser rundt om på Fyn. Den blæste også en panda ud af Odense Zoo.

Ikke en af de store tunge, sort-hvide bamsebjørne, men en rød panda, som er noget mindre i størrelse.

- Vi var der selvfølgelig ikke, da det skete, men vores teori er, at den blæste ud af haven efter at have siddet højt oppe i et træ. Hvis pandaerne kunne komme ud på anden vis, ville de være ude hver dag, for de er sindssygt gode til at klatre. Og de sidder i et forholdsvist nyt anlæg, som vi har efterjusteret og sikret grundigt, fortæller Nina Collatz Christensen, vicedirektør Odense Zoo.

Bedøvet med pil

Odense Zoo opdagede, at pandaen manglede om morgenen den 2. januar, og kort efter blev haven kontaktet af naboer, der kunne fortælle om en rød panda, der sad i et træ tæt på åen.

Senere kom den tættere på Odense Zoo igen, og da dyrlægen gjorde klar til at bedøve den med et skud, var den faktisk inde på zoos område igen.

Mange gæster fulgte derfor interesseret med i aktionen. De kunne se, at dyrlægen ramte den med en bedøvelsespil, og da pandaen faldt i søvn, røg den ned i et faldlagen. Herefter blev den fragtet til et større skur, hvor den fik en opvågningssprøjte.

- Den plejer ikke at være i skuret, så den var lidt stresset næste morgen, men nu ser den ud som om, den trives her i kulden, forklarer Nina Collatz Christensen.

Trives i vinterkulden

Den røde panda minder i størrelse som en meget kraftig kat med stor busket hale. Den er et lille rovdyr, der æder lidt af hvert, og foretrækker at være alene:

- Vi har to søstre fra en fransk zoo, og de går i hver deres anlæg. De kunne nok godt være sammen, men da de havde unger, ville de ikke være sammen med andre. Pandaen er absolut ikke et flokdyr, forklarer Nina Collatz Christensen.

De røde pandaer kommer fra området omkring Himalaya og Nepal og er derfor udstyret med en meget tyk pels og har pels mellem trædepuderne.

- Det er et rigtigt vinterdyr, som man kan se være aktive nu, hvor det er koldt, forklarer Nina Collatz Christensen.

Hunnernes unger er nu sendt videre til andre zoologiske haver i Europa.

Ikke for b(j)ørn: Panda blæste ud af zoo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce